14. července 2011

Zážitkový městský tábor zdarma na Přírodovědecké fakultě UK

14. 7. 2011, autor: PřF UK, rubrika: i-Forum informuje

Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy v Praze  pořádá od 15. do 19. srpna 2011 (8-17h) zdarma zážitkový městský tábor určený klukům a holkám ve věku  6-15 let, co se nebojí a mají zájem o přírodu a přírodní vědy.

Zážitkový městský tábor na Přírodovědecké fakultě UK je variantou na příměstské tábory, jež v poslední době získávají stále více příznivců. Děti, které jsou přes léto v Praze, netráví díky těmto táborům svůj volný čas na ulicích nebo doma před televizí a počítačem, ale mohou zažít mnoho zajímavého, naučit se něco nového  a přitom poznat nové kamarády. Rodičům se večer pochlubí s nejlepšími zážitky, odpočinou si a těší se na druhý den, co pro ně vedoucí připravili dalšího. A tak to běží pět dní v týdnu.  

Tábor s programem atraktivním především pro děti se zájmem o přírodu, pořádaný Přírodovědeckou fakultou UK, je zdarma. Aktivity jako mikroskopování, kontakt se zvířaty, při němž např. zjistí, že mnohonožky a štíři jsou něžní tvorové, larvy potemníků jsou hebké na dotek a  hadi nejsou slizcí, skládání  kostry, rekonstrukce lebky, chemické hrátky, tvorba glóbů a map, paleontologický výlet  do pravěku atd., jsou pro děti nejen velmi přitažlivé, ale  i naučné. V srpnovém termínu tak mohou školáci začít s opakováním přírodovědné látky a zároveň si ji i zábavnou formou významným způsobem rozšířit pod vedením zkušených pedagogů a vědců z Přírodovědecké fakulty UK. V rámci celotýdenního programu budou mít děti možnost navštívit i Hrdličkovo muzeum člověka, Botanickou zahradu PřF UK, Chlupáčovo muzeum historie Země, Mineralogické muzeum a Mapovou sbírku.

Akce je pilotní projekt příměstského tábora s přírodovědnou tematikou financovaný z prostředků OP VK – projektu na podporu technického a přírodovědného vzdělávání. Pokryty budou mj. náklady na stravování a pojištění.

Kontakt: Alexandra Hroncová, Alena Ječmíková

                Oddělení vnějších vztahů

                Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy v Praze

                Albertov 6, Praha 2

                Tel.: 221 951 950

                        777 329 177

                e-mail:

Více informací na: http://prirodovedci.cz/o-projektu/

Registrace na letní školu PřF UK on-line na: http://prirodovedci.cz/registrace/  do: 29.7.2011

Program letního městského tábora PřF UK:

Po:      Praktikum 108 a Hrdličkovo muzeum člověka

Mikroskopování (nebojte se bakterií, jsou součástí vašeho těla), setkání se zvířaty (mnohonožky a štíři jsou něžní tvorové, larvy potemníků jsou hebké na dotek, hadi nejsou slizcí), kosti jsou nesmírně zajímavé (naučte se složit kostru, ti větší vytvořit rekonstrukci obličeje podle lebky).

Út:       Botanická zahrada PřF UK, skleníky Botanické zahrady PřF UK, praktikum 108

Nebojte se jedovatých rostlin – naučte se je poznat, léčivé rostliny, pozorování mikrosvěta rostlinných těl, krása pylových zrn.

St:       Chlupáčovo muzeum historie Země, Prokopské údolí

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. To co je v muzeu se dá nalézt a poznat na lokalitách přímo v Praze, pozor – kladívka s sebou, nebojte se pravěku! Geologie, paleontologie, botanika a zoologie v jednom.

Čt:       Laboratoř 108, chemická laboratoř, Mineralogické muzeum

Nebojte se chemie - chemické hrátky, drahokamy a vzácné kovy.

Pá:      Mapová sbírka, laboratoř 108

Nebojte se zeměpisu – tvorba glóbů a map, krása Země z vesmíru, týmová soutěž o nejlepší mapu Botanické zahrady PřF UK.

Kde?               PřF UK, Viničná 7, Praha 2, základna v laboratoři 108

Kdy?               15. - 19. 8. 2011 (8-17h)

Pro koho?        Kluci a holky 6-15 let

Za kolik?         Zdarma, akce je pilotní projekt příměstského tábora s přírodovědnou tematikou financovaný z prostředků OP VK – projektu na podporu technického a přírodovědného vzdělávání. Pokryty budou m. j. náklady na stravování a pojištění.







Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.