29. března 2012

Začínáme se připravovat na Univerzitní maraton

29. 3. 2012; autor: PhDr. Aleš Kaplan, Ph. D. ; rubrika: Univerzitní maraton

Vážení běhuchtiví studenti.

Rok se sešel s rokem a termín Univerzitního maratonu Univerzitního maratonu se blíží mílovými kroky. Není čas oddalovat přípravu na běžecký závod, který se stává prestižní záležitostí nejen pro studenty vysokých škol z celé naší republiky. Tento závod získává věhlas i v zahraničí. Důkazem je zájem aktivně se zúčastnit tohoto štafetového běhu ze strany studentů z Oxfordu. Nyní již přistoupím k nejdůležitějším termínům:

Univerzitní maraton bude odstartován současně s klasickým maratonem v neděli 13. května v 9 hodin na Staroměstském náměstí v Praze. Stručně si Univerzitní maraton představme: Jedná se o studentský štafetový závod na trati 42 km a 195 m, který je určen všem studentům českých i zahraničních vysokých škol ve věku od 18 do 26 let. Studenti se přihlašují ve formě štafety, která musí být složena ze 4 běžců, z nichž 3 běžci absolvují 10kilometrovou trať a na čtvrtého běžce čeká úsek 12 km a 195 m. Vzhledem k tomu, že se jedná o sportovní výkon, je třeba se na štafetový závod důkladně připravit a nic nenechat náhodě.

Stejně jako v loňském roce jsme pro vás připravili na portálu celouniverzitního internetového časopisu i-Forum sérii článků, odborných rad a tipů, které by mohly být užitečným průvodcem v průběhu přípravy na tento výjimečný závod. Každý týden vám budeme předkládat běžecké tréninkové plány.

Máte jedinečnou možnost změřit své síly se světovými běžci, z nichž někteří se zúčastní letošního sportovního vrcholu, a to olympijského maratonu v Londýně. Neztrácejte čas a díky krásnému jarnímu počasí se začněte připravovat hned teď!



PhDr. Aleš Kaplan, Ph. D., sportovní specializace: trenérství – atletika, Katedra atletiky, FTVS UK





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.