Lucie Kettnerová • foto: red. • 3. října 2012

Proudy zapojeny, akademický rok zahájen

Areál kolejí Jižní Město se včera do pozdních nočních hodin otřásal v základech. Probíhal tu multimediální festival Proudy, který si vytyčil založit novou tradici zahajování akademického roku. Akce byla pro všechny návštěvníky zdarma, pozdravit studenty a „zapojit“ Proudy přišel i rektor Univerzity Karlovy prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc.

„Věříme, že za progresivním vývojem lidstva stála touha po pokroku a prosociální chování jedince. Proto jsme se rozhodli spojit zajímavé reprezentanty naší éry a společně vytvořit tradici pro generaci Y a Z. Tradici, která nebude pouhým festivalem, ale pamětí naší doby,“ představili svou vizi organizátoři.

Festival byl vystavěn na třech pilířích – hudbě, technologiích a studentech. Protože počasí organizátorům přálo, o studenty nouze nebyla. Hudební vystoupení se odehrávala na třech pódiích a největším lákadlem bylo vystoupení populárních kapel Prago Union a Skyline. Velký prostor byl věnován moderním technologiím. V tzv. Digital Playground dostaly příležitost k prezentaci firmy se špičkovými technologickými produkty i univerzitní týmy s výsledky svých vývojových projektů a start-upy. Zejména nastupující prváky se pak snažili oslovit studentské spolky jednotlivých vysokých škol.

Kolem 20. hodiny byl program na chvíli přerušen, aby rektoři ČZU, ČVUT, UK, VŠE a VŠCHT a primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda studenty pozdravili a popřáli jim mnoho úspěchů v novém akademickém roce. Pak už každá z pozvaných osobností zapojila jeden z kabelů a festival Proudy byl oficiálně „zapnut“.








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.