Lucie Kettnerová • foto: red. • 5. listopadu 2012

Kulturologická noc podpoří nový vědecký časopis Culturologia

5. 11. 2012; autor: Lucie Kettnerová; rubrika: Studenti

Jak pomoci rozjezdu nového vědeckého časopisu? Kulturologové se rozhodli nespoléhat jen na inzerci a letáky a pronajali si prostor legendárního klubu Roxy, v němž uspořádají benefiční koncert věnovaný prezentaci svého odborného časopisu Culturologia. Kulturologická noc proběhne 7. listopadu od 20 hodin, vstupenky vás vyjdou na 220 Kč.

„Cílem koncertu je vedle dobré zábavy rovněž snaha podpořit a propagovat ideu kulturologie jako vědní disciplíny přispívající k multikulturnímu soužití různých kultur a odlišných subkultur,“ vysvětluje organizátorka akce Andrea Manová. Svou účast přislíbili česká královna RnB Dannie, úspěšná breakdance crew Pentifull, DJ Poeta rádia Spin, živá kapela SIXIN a Opatov Flavours Dance.

Benefiční koncert se uskuteční 7. 11. 2012 od 20 hodin v prostorách kavárny NOD Hudebního klubu Roxy, Dlouhá 33, Praha 1.

V průběhu večera dojde k rituálnímu křtu prvního čísla časopisu Culturologia, kterého se ujmou slovenský raper Majk Spirit a moderátor Jan Kraus. „Vzájemná tolerance kultur je nesmírně důležitá. Jsem rád, že i taková subkultura, jako je hip hop, dostala šanci se vyjádřit při této příležitosti a věřím, že ji budu dobře reprezentovat,“ říká Majk Spirit. Organizátoři slibují také spoustu kulturních překvapení a afterparty plánovanou až do časných ranních hodin.

Kulturologickou noc zaštítili rektor Univerzity Karlovy prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc., a primátor hl. m. Prahy MUDr. Bohuslav Svoboda.

Mezinárodní vědecký časopis Culturologia prezentuje široké spektrum poznatků a informací o různých dimenzích české i světové kultury. Na jeho stránkách mohou čtenáři putovat proti toku času za archeologickými a historickými kulturami nebo jako antropologové cestovat do exotických zemí, aby blíže poznali svět „těch druhých“. Časopis bude dobrým průvodcem také všem zájemcům o nové vědecké poznatky a výzkumné trendy učiněné na poli takových disciplín, jako jsou kulturní a sociální antropologie, kulturní ekologie, kulturní sociologie, psychologie kultury nebo dějiny kultury.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.