Mgr. Petr Horn (za ÚTV 2. a 3. LF UK ) • foto: Mgr. Petr Horn • 13. listopadu 2012

Budoucí lékaři sportovali s nasazením a férově. A vítěze oslavili u Vojáka

Ve středu 24. října uspořádal ÚTV 2.a 3. LF UK tradiční Děkanský sportovní den (DSD). Měl být určen k odpočinku od každodenního studia a měl nabídnout možnost zúčastnit se jiných sportovních aktivit než při běžné tělesné výchově. Přes nepříznivé podzimní počasí si tak studenti dali do těla při aerobiku, florbalu, golfu i orientačním běhu.

Ve středu 24. října uspořádal ÚTV 2.a 3. LF UK tradiční Děkanský sportovní den (DSD)

Ve středu 24. října uspořádal ÚTV 2.a 3. LF UK tradiční Děkanský sportovní den (DSD)

Většina sportů se odehrávala v SCUK Hostivař. Velmi populární aerobní aktivity, jako overbally, pilat yoga, stepaerobik nebo akvaaerobik, byly téměř plné a najít si místečko mezi cvičícími byl leckdy velmi tvrdý oříšek. Golf pokročilých se odehrával na devítijamkovém hřišti v Motole a golf pro začátečníky v Hostivaři. Zřejmě nejobsazenějším turnajem dne se stal florbal, který je mezi studenty stále populárnější. 8 týmů v turnaji hovoří za vše. Velmi dobře zorganizovaný turnaj nakonec vyhrál tým Budoucnost národa před Princeznou koloběžkou a týmem Pati a Mati.

Turnaj ve squashi byl sice obsazen méně početně, nicméně velmi kvalitně. V soutěži žen zvítězila Lea Pavlovová a soutěž mužů ovládl Jonáš Mareček. Kromě basketbalové exhibice a volejbalového turnaje se pak po třech letech opět uskutečnil prestižní zápas doktoři a zaměstnanci versus studenti. I přes nepříznivé počasí bylo k vidění mnoho pohledných, ale i mnoho nehezkých fotbalových momentů. Hrálo se ovšem fair play a s nasazením málokdy vídaným i v nejprestižnějších světových soutěžích. V utkání nakonec slavilo úspěch družstvo zkušenějších doktorů, které zvítězilo 5:3.

Novinkou letošního DSD byl večerní orientační běh s překvapivě velkou účastí. Závodníci projevili nejen sportovního ducha, ale i kus osobní odvahy. Zároveň prokázali znalosti z topografie a orientaci v terénu, neboť se všichni vrátili úspěšně do cíle k Vojákovi. Ve smíšené kategorii vyhrála celkově nejlepším časem dvojice Magda Seifertová „Neunerová“ a Ríša Billich. V kategorii dvojic žen zvítězily Tereza Lijavcová a Lenka Mastková a v kategorii mužů se nejrychleji vrátili do cíle Vojta Krátký s Vítkem Neumannem. Nakonec proběhlo vyhlášení výsledků a závěrečný večírek s oslavou vítězů ve všech disciplínách a kategoriích ve věhlasném (a konečně nekuřáckém) klubu U Vojáka. A to byla pověstná pěkná tečka za celým DSD.

Celkem bylo nabídnuto 15 rozličných sportovních aktivit, kterých se zúčastnilo 320 studentů. Bohužel došlo ke drobné termínové kolizi a těsně před konáním DSD se konala rovněž akce významná, ovšem v tomto kontextu kontraproduktivní – výstup na K1. Po této náročné akci nebyla řada nadějných sportovců schopna podávat jakékoli výkony (např. vůbec vstát z postele, případně z podlahy), natož výkony sportovní, což se odrazilo na celkové účasti. Doufejme, že příští rok se sejdeme minimálně ve stejném počtu a podobně jako letos prožijeme Děkanský sportovní den na sportovištích, a ne v posteli s ibalginem.







Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.