Výpis článků z archivu za měsíc: Prosinec 2012


Jak se stát prezidentem: Odborníci UK na aktuální politické téma

Tématem mimořádně sledovaným – historicky první přímou volbou českého prezidenta – pokračují přednáškové cykly organizované napříč jednotlivými fakultami UK a přenášené na internetový portál ČT24. Z různých úhlů pohledu se na toto téma zaměří trojice univerzitních odborníků.

Pokračování

red., 28. prosince 2012


Za starých časů se nadělovaly dřevěné hračky a voňavé perníčky

Až půjdete na vánoční procházku starou Prahou, zastavte se i v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty UK Na Slupi. Objevíte tam kouzlo staropražských Vánoc. Výstava o tradičních zvycích je otevřená denně až do 2. ledna 2013, a to i o svátcích.

Pokračování

Helena Stinglová, 21. prosince 2012


Dnešní promítání zrušeno!

Organizátoři cyklu přednášek Mayové: pravda a mýtus o konci světa, se omlouvají, ale z technických důvodů je dnes zrušeno filmové představení, které bylo původně avizováno na čtvrtek 20 .12. 2012 od 18.00 hod v Modré posluchárně UK.

Pokračování

20. prosince 2012


Velikost a velikášství

Právě před rokem, 18. prosince 2011, Českou republiku zasáhla smutná zpráva – zemřel první český prezident Václav Havel. Nad tím, jaký byl uplynulý rok země bez jeho vlivu, se zamýšleli akademici Univerzity Karlovy, kteří loni uctili památku Václava Havla na vzpomínkovém shromáždění v Karolinu.

Pokračování

Prof. PhDr. Radim Palouš, CSc., DrSc., 18. prosince 2012


Díky za statečnou a čestnou politiku, Václave!

Jaký byl první rok České republiky bez Václava Havla? Nad tím se 18. prosince, v den výročí úmrtí bývalého českého prezidenta, zamýšlel prof. PhDr. Jan Sokol, CSc., Ph.D., který patřil mezi ty, kdo loni na pietním shromáždění v Karolinu Univerzity Karlovy uctil krátkou vzpomínkou památku významného českého politika a dramatika.

Pokračování

Prof. PhDr. Jan Sokol, CSc., Ph.D., 18. prosince 2012


Chybějící společenská diagnóza prorockého hlasu

Nad tím, jaký byl první rok České republiky bez Václava Havla, se v den výročí úmrtí bývalého českého prezidenta zamýšlel i prof. Ing. Lubomír Mlčoch, CSc. Zastoupil tak prof. PhDr. Miloslava Petruska, CSc., který Václava Havla přežil jen o několik měsíců.

Pokračování

Prof. Ing. Lubomír Mlčoch, CSc., 18. prosince 2012


Václavu Havlovi musíme poděkovat. Znovu, nahlas a opakovaně

Na Václava Havla jste v těchto dnech jistě vzpomínali a vzpomínáte i vy, čtenářky a čtenáři časopisu iForum. Redakce za vás všechny oslovila profesory Radima Palouše, Jana Sokola a Lubomíra Mlčocha. A jsem rád, že i moje skromná vzpomínka mohla takto připomenout odkaz pana prezidenta Václava Havla.

Pokračování

Rektor UK prof. Václav Hampl , 18. prosince 2012


Akademické rezonance

Druhý koncert hudebního cyklu Akademické rezonance se uskuteční ve středu 12. prosince 2012 od 19.00 v kapitulním kostele Všech svatých na náměstí u sv. Jiří na Pražském hradě. Sérií koncertů představuje rektor prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc. pěvecké soubory a hudební tělesa napříč univerzitou.

Pokračování

12. prosince 2012


Konference Pohybové aktivity ve vědě a praxi

U příležitosti 60. výročí založení Fakulty tělesné výchovy a sportu UK pořádá fakulta mezinárodní vědeckou konferenci Pohybové aktivity ve vědě a praxi. Proběhne v areálu fakulty ve dnech 19. až 21. června 2013.

Pokračování

12. prosince 2012


Vyťukat si pravdu na internetu nestačí

Literární vědec a historik profesor Peter Demetz převzal 11. prosince pamětní Zlatou medaili UK za zásluhy o rozvoj germanistiky a propagaci české vědy a kultury. Svou přednášku na Filozofické fakultě při té příležitosti věnoval Bernardu Bolzanovi, kterého nazývá nejradikálnějším utopistou své doby.

Pokračování

Petra Köpplová, 11. prosince 2012


Cena Siemens byla poprvé udělena nejen studentům, ale i pedagogovi

Světově uznávaný kineziolog doc. MUDr. František Véle z Fakulty tělesné výchovy a sportu zvítězil v kategorii Nejlepší pedagogický pracovník. Ocenění převzal z rukou Eduarda Palíška, generálního ředitele Siemens ČR.

Pokračování

4. prosince 2012




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.