Výpis článků z archivu za měsíc: Prosinec 2014


Kouzelných deset tisíc kroků ke zdravému a dlouhému životu

Choďte, choďte, choďte. Toto doporučení pro nás mají odborníci, kteří se zaměřují na zdravý životní styl. A naléhavější je to obzvlášť teď, v době, kdy Česká republika čelí stárnutí populace, lidé tráví většinu svého času sedavým zaměstnáním.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 29. prosince 2014


Podívejte se na sváteční videopřání rektora UK profesora Tomáše Zimy

„Dovolte mi, abych vám poděkoval za vše, co jste vykonali pro své kolegy, spolupracovníky, studenty, fakulty a pro Univerzitu Karlovu. Chci vám popřát radostné a šťastné svátky vánoční s vašimi blízkými a přáteli a zejména hodně zdraví, štěstí, elánu a naplnění vašich předsevzetí v roce 2015,“ přeje všem rektor UK prof. Tomáš Zima.

Pokračování

red., 23. prosince 2014


Jiřímu Rohanovi přibyla ke dvěma olympijským i stříbrná univerzitní medaile

V univerzitní loděnici v pražské Troji zorganizoval loni mistrovství světa ve vodním slalomu. Za skvělou přípravu této sportovní události převzal předseda organizačního výboru Univerzitního sportovního klubu Mgr. Jiří Rohan stříbrnou pamětní medaili UK.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 18. prosince 2014


Zapomeňte na úklid a nákupy. Užijte si adventní pohodu na voňavé výstavě

Kvůli všem povinnostem, které se na vás řítí, stále nemůžete nasát tu správnou vánoční atmosféru? Potom se na chvilku zastavte a s celou rodinou vyrazte na výstavu Připravujeme Vánoce, jež se až do 2. ledna koná ve skleníku Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty UK.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 12. prosince 2014


Nepusťte si bolest k tělu. Naučte se pečovat o svůj pohybový aparát s FTVS UK

Také trávíte většinu svého života zkrouceni na kancelářské židli a zíráte do monitoru? A co na to vaše páteř? Jak pečovat o zdraví pohybového aparátu, vás naučí odborníci Fakulty tělesné výchovy a sportu UK. Pro širokou veřejnost otevírají kurz Prevence poruch pohybového systému, který se bude konat o každém třetím víkendu v lednu, únoru a březnu příštího roku.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 11. prosince 2014


Judaismus, křesťanství a islám spolu nemusí jen bojovat, ukazuje HTF UK

Když se sejde rabín, kněz a imám u jednoho stolu… Tak nezačíná vtip, ale diskuze představitelů jednotlivých náboženských směrů na Husitské teologické fakultě UK. Fakulta tak podporuje dialog skupin, o kterých by se mohlo zdát, že společnou řeč nikdy nenajdou.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 5. prosince 2014


Kupte vánoční dárek a pomozte Středoafrické republice

Při nakupování vánočních dárků nemusíte myslet jenom na své blízké. Pomáhat můžete i dalším lidem. Fakulta humanitních studií UK ve spolupráci s neziskovou organizací Siriri pořádá v týdnu od pondělí 8. prosince v Jinonicích charitativní vánoční trh. Výtěžek z prodeje půjde na rozvoj studia dětí jednoho z nejchudších států světa, Středoafrické republiky.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 3. prosince 2014


Na Katolické teologické fakultě ožije tradice českých adventních rorátních mší

Padající sníh, slabé světlo luceren, vyšlapaná cestička až před brány kostela a v něm plno lidí ze sousedství, kteří poslouchají tradiční české liturgické zpěvy. Tak nějak (možná až na ten sníh) to už od 14. století vypadá o adventních ránech v českých zemích, kde se od té doby – s několika přestávkami způsobenými historickými okolnostmi – udržuje tradice tzv. rorátních mší.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 1. prosince 2014




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.