Výpis článků z archivu za měsíc: Únor 2015


Nejsou to mýty. Čaj tělu mimořádně prospívá, jen se to nesmí přehánět

„Tři věci na tomto světě jsou nanejvýš politováníhodné: zkáza nejlepšího mládí špatnou výchovou, zneuctění nejlepších obrazů sprostým zevlováním a mrhání nejlepším čajem nevhodnou přípravou.“ To moudře pravil starý čínský básník Li Čchi-laj. A dobře věděl, co říká.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 23. února 2015


Nový obor hledá studenty, kteří vidí dál než jen k hraničním horám

O tom, že dění v Československu, respektive v České republice zásadním způsobem bylo a je ovlivňováno tím, co se děje v celé Evropě, není pochyb. A právě z toho důvodu je třeba sledovat tuzemské události z širšího úhlu pohledu. Vést tímto směrem chce své studenty nový doktorský obor FHS UK, soudobé evropské dějiny.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 20. února 2015


Bezpečnost našeho světa je iluze, stojíme před zásadním zlomem, varovali odborníci

Začalo to 11. zářím 2001? Nebo snad ještě dřív, jen jsme si z lidské přirozenosti raději ničeho nevšímali a stále – přes krvavé běsnění v redakci francouzského časopisu Charlie Hebdo či aktuálně útok v Dánsku, který se odehrál jen před pár dny – si opakujeme, že žijeme v bezpečném světě a nic nám nehrozí?

Pokračování

Helena Zdráhalová, 17. února 2015


Petr Jan Juračka zachytil čtvero ročních období Českého Švýcarska v novém filmu

Každý, kdo sleduje, co se na UK děje, jistě zaznamenal mimořádný talent hydrobiologa Petra Jana Juračky z Přírodovědecké fakulty. Fanoušci jeho fotografických a filmových prací se mohou radovat. Připravil totiž nové video, tentokrát časosběrný dokument věnovaný Českému Švýcarsku.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 16. února 2015


Do Itálie se znalci. Exkurze vás provede slavnými místy i utajenými perlami země

Říká se „vidět Neapol a zemřít“. Takto dramatický závěr exkurze, kterou pořádá Husitská teologická fakulta UK, však určitě nečekejte. V jejím podání se přísloví promění spíš ve formu „vidět Neapol a dozvědět se o ní, Pompejích a celém regionu úplně všechno“.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 13. února 2015


Nahlédněte do života Katolické teologické fakulty UK s novým zpravodajem DOXA

Katolická teologická fakulta UK vypustila v lednu do světa první číslo svého nového zpravodaje DOXA. Vychází v období, kdy se podávají přihlášky ke studiu, ale přilákat nové studenty zdaleka není jeho jediným cílem. Záměrem fakulty bylo vytvořit jakési „dveře“, jimiž čtenář může nahlédnout do jednotlivých oblastí života fakulty a zjistit, že KTF UK má co nabídnout svým studentům i široké univerzitní obci.

Pokračování

Mgr. Marie Benáková, doktorandka při katedře fundamentální a dogmatické teologie KTF UK, 10. února 2015


Obětujte den a zachraňte celý život. Přihlaste se do kurzu první pomoci

Správně poskytnutá první pomoc může zachránit život. Málokdo však ví, co dělat, když někdo v jeho okolí dostane infarkt nebo epileptický záchvat. Právě z toho důvodu připravila Fakulta tělesné výchovy a sportu UK jednodenní kurzy první pomoci určené široké veřejnosti.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 2. února 2015




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.