Výpis článků z archivu za měsíc: Březen 2013


Děkankou Pedagogické fakulty UK byla opět jmenována docentka Wildová

Ve čtvrtek 28. března jmenoval rektor UK profesor Václav Hampl do funkce děkanku Pedagogické fakulty UK doc. PaedDr. Radku Wildovou, CSc. Docentka Wildová tímto slavnostním aktem oficiálně zahájila své druhé funkční období na této pozici.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 29. března 2013


Profesor Hynie obdržel pamětní medaili Univerzity Karlovy

Ve čtvrtek 28. března byla na vědecké radě UK udělena zlatá pamětní medaile Univerzity Karlovy v Praze prof. MUDr. Sixtovi Hyniemu, DrSc., při příležitosti jeho významného životního jubilea. Medaili převzal z rukou rektora UK profesora Václava Hampla za zásluhy o rozvoj lékařských věd v oboru farmakologie a propagaci české vědy v zahraničí.

Pokračování

red., 28. března 2013


Glóbus na vajíčku nebo mapy ze 16. století. Unikátní sbírka se znovu otevírá veřejnosti

Na 130 tisíc map, 2000 atlasů a 60 glóbů. To je jen přibližný výčet dokumentů vzácné Mapové sbírky Přírodovědecké fakulty UK, která se po tříleté rekonstrukci znovu otevírá veřejnosti.

Pokračování

Helena Stinglová, 22. března 2013


Skromný a neokázalý, přitom energický a rozhodný, chválí papeže docent Kubín

Vybral si jméno František, promluvil v italštině, a ne latinsky a po svém zvolení pohrdl limuzínou a nastoupil do autobusu s ostatními kardinály. Nový papež se v prvních dnech svého pontifikátu vydal cestou skromnosti. A podle doc. PhDr. Petra Kubína, Ph.D., z KTF UK, který celou volbu sledoval přímo ve Vatikánu, Řím z jeho zvolení jásá.

Pokračování

Helena Stinglová, 15. března 2013


Léto v pohybu. FTVS UK chystá dětský příměstský sportovní tábor

Lakros, ragby, minigolf, ale také vybíjená, florbal nebo tenis. To je jen malý výčet sportů, jež si mohou děti vyzkoušet na letních sportovních příměstských táborech, které pro ně připravuje Fakulta tělesné výchovy a sportu UK. S přihlášením potomků na tábor neotálejte, počet míst je omezen.

Pokračování

Helena Stinglová, 13. března 2013


Povídat si o svých problémech je pro studenty s dyslexií často to nejdůležitější

„Lidé s poruchami učení potřebují cítit pochopení a podporu svého okolí, aby se mohli vyrovnat se svou vadou a uplatnit plně své schopnosti,“ vysvětluje doc. PaedDr. Olga Zelinková, CSc., z Husitské teologické fakulty UK, která se dlouhodobě věnuje práci s lidmi trpícími těmito poruchami. Společně se svým kolegou PhDr. Miloslavem Čedíkem nyní připravila k vydání monografii Mám dyslexii.

Pokračování

Helena Stinglová, 7. března 2013


Do školky za přírodou a keramikou. Rybička přivítala první děti

„Nejvíc se těším na hračky,“ usmíval se tříletý Toník, když si zvědavě prohlížel úplně nové dřevěné hračky, s nimiž si zatím ještě žádné dítě před ním nehrálo. Spolu se svými rodiči se přišel podívat do školky Rybička, kterou za finanční podpory Operačního programu Praha Adaptabilita zbudovala Přírodovědecká fakulta UK.

Pokračování

Helena Stinglová, 4. března 2013




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.