Výpis článků z archivu za měsíc: Květen 2017


Jeden z nejvlivnějších ekonomů světa Jeffrey D. Sachs přednášel na UK

Časopis Times ho zařadil mezi sto nejvlivnějších světových osobností. Jeffreyho D. Sachse si mohli v sobotu 27. května poslechnout i studenti UK. Profesor ekonomie na Kolumbijské univerzitě a poradce generálního tajemníka OSN přednášel na UK o tématu udržitelného rozvoje.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 27. května 2017


Via Carolina ukázala kompostovatelný pytlík i hru o protektorátu

Via Carolina – veletrh inovačních příležitostí a smluvního výzkumu je zbrusu novým konceptem Centra pro přenos poznatků a technologií UK. Cílem veletrhu je rozšířit spolupráci v oblasti inovací, transferu technologií a celoživotního vzdělávání a zvýšit tak konkurenceschopnost univerzity a její atraktivitu pro studenty, zaměstnance i veřejnost. Veletrh Via Carolina se uskutečnil v úterý 23. května, pro zájemce o osobní prohlídku jednotlivých pracovišť bude pokračovat i ve čtvrtek 24. května.

Pokračování

Kamila Špinarová, 23. května 2017


Více peněz pro doktorandy, požadoval rektor UK na debatě s ministryní školství

Se studenty a zaměstnanci UK přišla debatovat ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová. Na univerzitní půdu zavítala v úterý 23. května. Jako aktuálně nejpalčivější téma se ukázaly finanční podmínky lidí, kteří se rozhodnou pokračovat v doktorském cyklu studia.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 23. května 2017


Dříve pronásledovaní, dnes neviditelní? Festival se zaměří na běžný život židů

V duchu hlavních myšlenek Fakulty humanitních studií UK její studenti připravili již druhý ročník Festivalu humanity a solidarity. Benefiční akce se v pražském klubu Rock Café uskuteční ve středu 17. května večer. Jejím letošním tématem je každodenní život Židů.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 16. května 2017


Pochovával Palacha, podepsal Chartu, vedl ETF UK. Teolog Trojan slaví devadesátku

Bývalý děkan Evangelické teologické fakulty Univerzity Karlovy, emeritní profesor a čestný člen vědeckých rad profesor Jakub Schwarz Trojan se v květnu dožívá mimořádného životního jubilea (nar. 13. 5. 1927 v Paříži). Pro všechny, kdo jej znají, netřeba dodávat, že je v kondici, kterou mu mohou závidět mnozí o generaci mladší.

Pokračování

Jindřich Halama, 12. května 2017


O dvacet procent levněji. Na Světě knih nezapomeňte na Nakladatelství Karolinum

Už po třiadvacáté se v Praze na veletrhu Svět knihy setkají nakladatelé, spisovatelé, čtenáři a milovníci literatury. Od 11. do 14. května na Výstavišti v Holešovicích otevře svůj stánek i univerzitní Nakladatelství Karolinum.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 11. května 2017


Výstava představuje vzácné glóby slavné rakousko-uherské manufaktury

Firma J. Felkl & syn byla na přelomu 19. a 20. století jednou z nejlepších výroben glóbů na světě. Perly, které vznikly v této rakousko-uherské dílně, jež sídlila v Roztokách u Prahy, si od pátku 5. května mohou zájemci prohlédnout na Přírodovědecké fakultě UK.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 5. května 2017




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.