Výpis článků z archivu za měsíc: Červen 2007


Tisková zpráva z udílení Ceny adiktologie 2007

Udělení ceny proběhlo v rámci jednodenní konference s mezinárodní účastí, která byla věnována tématu spolupráce státních a nestátních organizací v kontextu vývoje adiktologických služeb v České republice.

Pokračování

27. června 2007


Prof. Jiří Pešek přijal vyznamenání za zásluhy udělované Spolkovou republikou Německo

Pan prof. Jiří Pešek, profesor Institutu mezinárodních studií UK a vedoucí Katedry německých a rakouských studií byl vyznamenán Křížem za zásluhy I.třídy Řádu za zásluhy Spolkové republiky Německo.

Pokračování

26. června 2007


MFF UK oslavila 55 let

U příležitosti výročí 55 let MFF UK proběhlo slavnostní shromáždění ve Valdštejnské zahradě na Malé Straně. Účastníci na něm mohli vychutnávat díla Maurice Ravela a Antonína Dvořáka v podání smyčcového Kvarteta Norbert. Akce proběhla za podpory Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu a lidská práva a petice Senátu Parlamentu ČR.

Pokračování

25. června 2007


Mezinárodní kongres počítačové lingvistiky

Ve dnech 23. června až 30. června t.r. se v Praze v TOP Hotelu koná dosud největší mezinárodní kongres počítačové lingvistiky ve více než čtyřicetileté historii konání těchto světových kongresů. Pořádáním letošního kongresu pověřila mezinárodní asociace počítačové lingvistiky (ACL)Ústav formální a počítačové lingvistiky Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

Pokračování

23. června 2007


Prohlášení Rady vysokých škol k návrhu rozpočtu na rok 2008

Předsednictvo Rady vysokých škol v návaznosti na prohlášení Sněmu RVŠ ze dne 17.5.2007 vyzývá vládu ČR, aby dodržela závazek z programového prohlášení spočívající v prioritní podpoře vzdělávání a výzkumu a upravila návrh státního rozpočtu tak, aby byl finančně zabezpečen (a tedy mohl být ze strany vysokých škol i dodržen) závazek vůči společnosti přijmout alespoň stejný počet studentů prvních ročníků jako v akademickém roce 2006/2007.

Pokračování

21. června 2007


Společenské a ekonomické překážky udržitelné dopravy

V pondělí 18. 6. 2007 přijeli do Prahy na konferenci MOBIDAYS řešitelé významných evropských výzkumných a demonstračních projektů představit hlavní výsledky a využitelnost svého výzkumu a diskutovat možná řešení společenských a ekonomických překážek udržitelné dopravy.

Pokračování

20. června 2007


Křesťané a muslimové ve středověkých a moderních responsích

ÚSTAV ŽIDOVSKÝCH STUDIÍ UK HTF a THE RAPPAPORT CENTRE FOR ASSIMILATION RESEARCH, Bar Ilan University uspořádali ve dnech 9. až 11. května 2007 mezinárodní symposium na téma „Křesťané a muslimové ve středověkých a moderních responsích“. Příspěvky byly zaměřeny na vztahy židovské komunity ke křesťanům a muslimům v období od středověku až do současnosti, které jsou aktuální i v dnešní době.

Pokračování

20. června 2007


Univerzita Karlova má ve světě dobrý zvuk

Aktualizováno!! Doplněno o článek rektora UK prof. Hampla: Jak si vybrat fakultu pro společenskovědní studia? Přinášíme doplnění ke srovnání vysokých škol, které uvedla ve své rubrice Vzdělání 6.6. 2007 MF DNES. Prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc., rektor UK se v něm zamýšlí nad tím, jak si stojí Univerzita Karlova v celosvětovém měřítku.

Pokračování

20. června 2007


Zrakově postižení se v rámci Rektorského dne zúčastnili sportovních aktivit v loděnici Regata

V rámci Rektorského dne (16. 5. 2007) jsem se svými žáky se zrakovým hendikepem vstoupil do Otevřených dveří loděnice Regata. Využili jsme této možnosti již podruhé, ale opět jsme zažili nové a nezapomenutelné chvíle!

Pokračování

18. června 2007


K osmdesátým narozeninám prof. MUDr. Jiřího Duchoně, DrSc.

Dne 27. července 2007 uplyne osmdesát let od narození předního českého biochemika a dlouholetého pracovníka Univerzity Karlovy prof. MUDr. Jiřího Duchoně, DrSc. Pan profesor spojil celý svůj profesní život s 1. lékařskou fakultou.

Pokračování

18. června 2007


PřF pořádá: INTENSIVE COURSE IN BIOLOGICAL ANTHROPOLOGY SUMMER SCHOOL

The EAA decided in Budapest to hold a first INTENSIVE COURSE in Prague, Czech Republic. You will find herewith the programme. Intensive Course in Anthropology June 16th – June 30th 2007. Under the auspices of Charles University in Prague and European Anthropological Association.

Pokračování

16. června 2007


Prof. Yehuda Bauer převzal zlatou pamětní medaili UK a promluvil o výzkumu holocaustu

Yehuda Bauer je profesorem Hebrew University of Jerusalem a dlouhodobě se zabývá problematikou holocaustu (např. Holocaust v historické perspektivě, University of Washington Press, 1980). A právě za jeho celoživotní činnost v oblasti výzkumu šoa mu předal prorektor pro zahraniční styky a mobilitu prof. Škrha zlatou pamětní medaili UK.

Pokračování

12. června 2007


Zpráva o mezninárodní vědecké konferenci Jan Patočka 1907-1977

K poctě nejvýznamnějšího českého filosofa 20. století byla ve dnech 22.–28. dubna 2007 uspořádána mezinárodní filosofická konference „Jan Patočka 1907–1977“ spojená s 37. výročním zasedáním Husserlova kruhu. Konference se zúčastnilo přes 80 odborníků z 21 zemí světa.

Pokračování

8. června 2007


Prof. Rovná obsadila třetí místo v programu EU Jean Monnet

V rámci oficiálního zahájení nového programu pro celoživotní vzdělávání Evropské unie byly ve dnech 6.–7. května 2007 slavnostně předány ceny nejlepším projektům realizovaných v oblasti celoživotního vzdělávání. V každé kategorii – Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtvig, Jean Monnet a Lingua – byly vybrány tři, celkem tedy osmnáct projektů.

Pokračování

4. června 2007




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.