Výpis článků z archivu za měsíc: Červen 2017


FTVS UK pořádá příměstský tábor i pro handicapované děti

I handicapované děti si budou moci užít sportování a zábavu na Fakultě tělesné výchovy a sportu UK. Fakulta se už pátým rokem otvírá na celé léto dětem a připravuje pro ně týdenní příměstské tábory. Letos poprvé bude jeden z nich určen i malým sportovním nadšencům se specifickými tělesnými potřebami.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 30. června 2017


Jak připravit středoškoláky na univerzitu? FHS UK otvírá letní školu pro učitele

Pro středoškolské učitele, kterým není lhostejná budoucnost jejich svěřenců, připravila Fakulta humanitních studií UK letní školu. Na ní získají náměty a podklady pro výuku humanitně orientovaných předmětů, aby své žáky mohli co nejlépe připravit k budoucímu vysokoškolskému studiu.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 26. června 2017


První absolvent, který vystudoval UK za mřížemi: Na zkoušky jsem se těšil

Není asi úplně běžné, aby vězeň říkal, že dostat dlouhý trest byla výhoda. Padesátiletý V. M. (jméno ani čin, za který ho soud poslal za mříže, si nepřeje zveřejňovat) však říká, že právě díky tomu se mu podařilo absolvovat bakalářské studium oboru teologické nauky v kombinované formě na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 20. června 2017


Muzejní noc v Karolinu: pro fotografii s Janem Husem si přišly stovky lidí

V Evropě není mnoho takových míst, jako je Karolinum, starobylé centrum Univerzity Karlovy, kde se lidé vzdělávají už od středověku. Ještě zvláštnější atmosféru vyzařuje v noci, kdy tato gotická stavba působí téměř mystickým dojmem. Na vlastní kůži se o tom mohli přesvědčit všichni, kdo se do ní zašli podívat v rámci Pražské muzejní noci v sobotu 10. června.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 11. června 2017


Přihlaste se do Univerzitní štafety. Endorfiny během zkouškového bodnou

Zkouškové je náročné období nejen pro mozek, ale pro lidský organismus vůbec. Ideální je studium prokládat pohybem na čerstvém vzduchu. Příležitost k tomu budou mít studenti i zaměstnanci vysokých škol na Univerzitní štafetě.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 9. června 2017


Jean-Claude Juncker: Když vidím univerzitu, jako je tato, neztrácím naději

Na půdě Univerzity Karlovy přednášejí nejen tuzemští a zahraniční vědci, ale i další významné osobnosti veřejného života. Tentokrát měli zájemci možnost poslechnout si přednášku předsedy Evropské komise Jeana-Clauda Junckera.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 8. června 2017


Akademický senát vybral kandidáta na funkci děkana KTF UK

Kandidátem na funkci děkana Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy se stal prof. PhLic. Vojtěch Novotný, Th.D. Na mimořádném zasedání ho ve středu 7. června podpořilo osm z dvanácti členů fakultního Akademického senátu. O funkci se ucházel také současný proděkan pro studium KTF UK doc. ThLic. Jaroslav Brož, Th.D.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 7. června 2017




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.