Výpis článků z archivu za měsíc: Září 2006


1. LF otevřela nově zrekonstruovanou stomatologickou kliniku

Aktualizováno!! Fotografie uvnitř. 26. září byla za účasti ředitele VFN MUDr. Jana Břízy, CSc. a děkana 1. lékařské fakulty prof. MUDr. Tomáše Zimy, DrSc, otevřena nově zrekonstruovaná ambulance stomatochirurgie Stomatologické kliniky 1. lékařské fakulty a VFN. S odborným profilem nové kliniky seznámil účastníky přednosta Stomatologické kliniky prof. MUDr. Jiří Mazánek, DrSc.

Pokračování

26. září 2006


Informační vzdělávání dětí je předpokladem pro jejich budoucí (nejen) profesní uplatnění

V minulém týdnu proběhl na půdě Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze další ročník odborného semináře o informačním vzdělávání s mezinárodní účastí IVIG 2006 - informační vzdělávání a informační gramotnost v teorii a praxi vzdělávacích institucí, tentokrát zaměřený na spolupráci pedagogů a knihovníků/informačních pracovníků.

Pokračování

26. září 2006


Prohlášení předsednictva Rady vysokých škol

Předsednictvo Rady vysokých škol se znepokojením sleduje stav příprav rozpočtu na rok 2007. Žádá vládu ČR a Poslaneckou sněmovnu, aby:

1. Zohlednily v rozpočtu oprávněné požadavky na financování schváleného a vysokými školami realizovaného meziročního nárůstu počtu studentů o 19 tisíc.

Pokračování

25. září 2006


Na UK vrcholí Týden zahraničních Čechů

Cenu „Významná česká žena ve světě“ dnes odpoledne převzalo v prostorách Karolina pět účastnic Týdne zahraničních Čechů. Ten na Univerzitě Karlově probíhá od sedmnáctého září. Jeho součástí jsou semináře o postoji českých politiků ke krajanům a jejich problémům, a také představení institucí, které o krajany pečují.

Pokračování

21. září 2006


Pamětní medaile profesoru Geršlovi

V září 2006 převzal pan Prof. MUDr. Vladimír Geršl, CSc., dlouholetý člen akademické obce LF HK a emeritní předseda AS UK, pamětní medaili UK, která mu byla udělena na vlastní návrh rektora při příležitosti významného životního jubilea.

Pokračování

20. září 2006


Centrum adiktologie 1.LF UK se rozroste o nově zrekonstruované prostory

V prostorách Vily Voračických z Paběnic (tzv. Herzova domu) v areálu Psychiatrické kliniky 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze se 4. října uskuteční slavností otevření nově rekonstruovaných prostor Centra adiktologie. Slavností dopoledne uvede primátor hlavního města Prahy MUDr. Pavel Bém, děkan 1. lékařské fakulty UK Praha profesor Tomáš Zima, MUDr. Jan Bříza, ředitel VFN, přednosta Psychiatrické kliniky prof. Jiří Raboch a vedoucí Centra adiktologie doc. Michal Miovský.

Pokračování

18. září 2006


Reakce na článek Lidových novin „Zruší UK manželskou kolej?“

Reakce na článek Lidových novin „Zruší UK manželskou kolej?“ ze dne 15. září 2006 na Studentské stránce. Na základě podnětů z akademické obce byla dne 14. září 2006 vydána Oprava opatření rektora č. 17/2006 opravující cenu v kapacitách koleje Hvězda určených pro ubytování manželů a matek samoživitelek.

Pokračování

15. září 2006


Akademie pořádá sympozium o Podunajské monarchii a Orientu

Dvojitý workshop a symposium „The Danube Monarchy and the Orient“ spolu s akcí „Egypt and Austria III“ je věnován vztahům habsburské monarchie i jejích nástupnických států k Orientu, a to v co nejširší perspektivě, v politickém, hospodářském a kulturním ohledu. Hlavním tématem letošního roku je vědecké poznání a dějiny vědy, pozornost však budeme věnovat i uměleckohistorickým tématům.

Pokračování

11. září 2006


Usnesení 87. zasedání Pléna České konference rektorů

Plénum České konference rektorů (ČKR) přijalo na svém 87. zasedání šest usnesení (více uvnitř).

Pokračování

8. září 2006


Praha přivítala potomka 4780leté borovice

Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze získala významný přírůstek nevyčíslitelné hodnoty – přímého potomka nejstaršího žijícího stromu na světě, borovice dlouhověké přezdívané Metuzalém, která již bezmála 4800 let roste na hranicích severoamerických států Kalifornie a Nevada. Sazeničku do Prahy přivezl zakladatel projektu Champion Tree David Milarch, který v USA získal povolení pro vypěstování pouhých 10 semenáčů původní mateřské rostliny. Malý Metuzalémek bude jediným potomkem tohoto stromu v Evropě a do našich končin se dostal díky finanční podpoře zaměstnanců společnosti 3M Česko.

Pokračování

7. září 2006




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.