Výpis článků z archivu za měsíc: Září 2013


Rektor UK a předseda ČKR profesor Hampl přivítal nový akademický rok

U příležitosti zahájení nového akademického roku se v pondělí 30. září na Univerzitě Pardubice konalo slavnostní setkání představitelů vysokých škol. „Ať je to rok úrodný, radostný a požehnaný,“ popřál všem přítomným rektor UK a předseda České konference rektorů profesor Václav Hampl.

Pokračování

Prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc., rektor UK a předseda České konference rektorů, 30. září 2013


U profesorky Königové se její klasická lékařská role spojovala se samaritánstvím

V pátek 20. září dopoledne nás všechny zaskočila nesmírně smutná zpráva – nečekaně zemřela významná členka našeho profesorského sboru paní prof. MUDr. Radana Königová, CSc.

Pokračování

Prof. MUDr. Michal Anděl, CSc., děkan 3. lékařské fakulty UK , 27. září 2013


Magisterská specializace UK nyní nese jméno Václava Havla

Leiden, Paříž, Oxford – tato evropská města mohou během studia navštívit posluchači Institutu mezinárodních studií Fakulty sociálních věd UK, kteří se přihlásí do magisterského programu EUROPAEUM. Od letošního roku nese specializace název Václav Havel EUROPAEUM MA Programme.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 27. září 2013


Rozhovor s kandidáty na funkci rektora UK

Kdo bude v pořadí už 508. rektorem Univerzity Karlovy? To se možná dozvíme už na konci října, kdy bude Akademický senát UK volit kandidáta na funkci rektora nejstarší univerzity ve střední Evropě. O tuto funkci se ucházejí tři osobnosti.

Pokračování

red., 26. září 2013


Profesorka Königová v osobním životě nedělala kompromisy, chtěla žít naplno

Zemřela výjimečná a charizmatická žena pevných zásad, která zasvětila život péči o popálené pacienty – profesorka Radana Königová.

Pokračování

MUDr. Monika Tokarik, 24. září 2013


Zemřela Rytířka lékařského stavu Radana Königová. Zádušní mše bude na začátku října

Univerzita Karlova s hlubokým zármutkem oznamuje, že 20. září zemřela profesorka Radana Königová, emeritní přednostka kliniky popáleninové medicíny 3. lékařské fakulty UK. Profesorka Königová byla za svůj celoživotní přínos k rozvoji oboru oceněna řadou vyznamenání, včetně medaile Za zásluhy o stát v oblasti vědy, kterou jí v roce 2004 udělil tehdejší prezident Václav Klaus.

Pokračování

red., 22. září 2013


Na Právnické fakultě UK se rozvinula tuzemská debata o whistleblowingu

Katedra pracovního práva a práva sociálního zabezpečení spolu s katedrou obchodního práva v rámci svého Specifického vysokoškolského výzkumu 2013 pořádaly 12. září na Právnické fakultě UK mezinárodní konferenci Whistleblowing a související aspekty.

Pokračování

doc. JUDr. Věra Štangová CSc., 21. září 2013


Spolupráce fakulty s radnicí se rozjela. Sportovat zdarma mohou děti i senioři

Děti z Prahy 6 si už nemusejí lámat hlavu nad tím, co dělat ve volném čase, odpoledne mohou strávit se studenty Fakulty tělesné výchovy a sportu UK. Díky dohodě o spolupráci mezi fakultou a městskou částí totiž vznikl projekt Děti, pojďte ven!. Na své si však přijdou i senioři. Pro ně se chystá na první říjnový den akce Sportujeme v každém věku, která se bude konat přímo na fakultě.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 19. září 2013


Rada vysokých škol sleduje s napětím jednání o rozpočtu. Bojí se o peníze pro vědu a výzkum

Hluboké znepokojení nad dosavadním vývojem přípravy státního rozpočtu pro příští rok vyjádřilo ve čtvrtek 19. září předsednictvo Rady vysokých škol.

Pokračování

Rada vysokých škol, 19. září 2013


Dalajlama po dvou letech opět zavítal mezi studenty Univerzity Karlovy

Studovat na Univerzitě Karlově přináší spoustu výhod, jednou z nich je i možnost setkávat se s významnými osobnosti veřejného života. Právě pro studenty UK byla vyhrazena včerejší diskuse s Jeho Svatostí dalajlamou, která proběhla na půdě Filozofické fakultě UK.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 18. září 2013


UK postoupila ve vlivném mezinárodním žebříčku univerzit QS na 233. místo

Přelom léta a podzimu je už řadu let obdobím, kdy několik institucí, které se zabývají řazením světových univerzit do žebříčků, zveřejňují plody své práce za uplynulých 12 měsíců. Po srpnové publikaci šanghajského Academic Ranking of World Universities jsme se tento týden dočkali i letošního žebříčku společnosti Quacquarelli Symonds.

Pokračování

Rektor UK profesor Václav Hampl, 12. září 2013


Sociální práce je dnes velmi žádaným oborem, upozorňuje profesorka Krahulcová

Stála u zrodu prvních univerzitních center pečujících o studenty se speciálními potřebami. Problematice péče a sociální integrace osob s postižením a znevýhodněním se věnuje po celý svůj život. „Univerzita přijímala na začátku devadesátých let většinou jen studenty s lehkým zdravotním postižením, to jsme chtěli změnit,“ vzpomíná profesorka Krahulcová.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 11. září 2013


Zkoušku Cambridge English nyní můžete získat i na Univerzitě Karlově

Zkoušky Cambridge English uznává více než 13 000 univerzit, včetně některých fakult Univerzity Karlovy, zaměstnavatelů a vlád po celém světě. Centrum pro cambridgeské zkoušky Univerzity Karlovy sídlí na katedře anglického jazyka a literatury Pedagogické fakulty UK a kromě samotného testování anglického jazyka nabízí i přípravné kurzy.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 5. září 2013




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.