Výpis článků z archivu za měsíc: Květen 2014


Od loňska jsme posílili, Univerzitní osmy bychom mohli vyhrát, říká trenér

Jsou zhruba 17,5 metrů dlouhé a s mužskou posádkou dosahují průměrné rychlosti 6 metrů za sekundu, patří tak mezi nejrychlejší veslařské lodě. Osmiveslice s posádkami tvořenými studenty vysokých škol se postaví na start tradičního závodu Univerzitních osem, který se koná v rámci pražských Primátorek, v pátek 6. června v podvečer.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 30. května 2014


Univerzitní maratonci: Povzbuzování fanoušků zrychlovalo běh a tišilo bolest

Dum spiro curro – Dokud dýchám, běžím. Pod tímto lehce upraveným latinským mottem (jeho originál zní Dum spiro spero – Dokud dýchám, doufám) se na start Univerzitního maratonu – Běhu o pohár rektora UK v neděli 11. května postavila čtveřice studentů Husitské teologické fakulty UK. Shodli na tom, že běh je nejlepší způsob relaxace po náročném studiu teologie.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 19. května 2014


Studenti se zdravotním postižením si užili Rektorský sportovní den v loděnici

Podolská loděnice ve svém areálu během Rektorského sportovního dne každoročně vítá nejenom studenty Univerzity Karlovy, ale i její absolventy, žáky školy Jaroslava Ježka pro zrakově postižené a klienty Centra Paraple. Nejinak tomu bylo i ve středu 14. května.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 15. května 2014


Vysokoškoláci běželi na Univerzitním maratonu o pohár rektora UK

Za doprovodu Smetanovy Vltavy vyrazilo na deset tisíc běžců do pražských ulic. V neděli 11. května se totiž uskutečnil již dvacátý ročník pražského mezinárodního maratonu. V rámci tohoto prestižního závodu bojovaly o vítězství také čtyřčlenné štafety vysokoškolských studentů v Univerzitním maratonu – Běhu o pohár rektora UK. Univerzitu Karlovu reprezentovaly čtyři týmy.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 12. května 2014


42,195 kilometrů od vítězství. Studentské maratonské štafety zabojují o pohár rektora

Mezi 10 tisíc běžců, kteří se v neděli 11. května postaví na start pražského mezinárodního maratonu, patří i celá řada vysokoškoláků. Vedle nezapomenutelné atmosféry se mohou těšit na pamětní medaile a vítězové především na pohár rektora UK. V rámci běžeckého víkendu v Praze se totiž uskuteční také Univerzitní maraton – Běh o pohár rektora UK.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 7. května 2014




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.