Výpis článků z archivu za měsíc: Květen 2015


Při Rektorském sportovním dni si studenti vyzkoušeli i krav magu nebo wing chun

Užít si pohybu a slunce před tím, než se zavřou o zkouškovém do knihoven, si přišly stovky studentů Univerzity Karlovy. Ve středu 13. května se konal už tradiční Rektorský sportovní den, během kterého si zájemci, a to i z řad zaměstnanců UK, mohli zahrát fotbal, florbal, softbal či tenis nebo si vyzkoušet nějaký méně obvyklý sport, třeba s raftem sjet divokou vodu.

Pokračování

Lucie Kettnerová, Helena Zdráhalová, 13. května 2015


V novém bojovém sportu s názvem grappling jsou úspěšní i studenti FTVS UK

Fanoušci bojových sportů, jako jsou judo nebo řeckořímský zápas, si nově mohou užít všechny úpolové disciplíny spojené v jednu. Na konci 90. let se ve Spojených arabských emirátech vyvinul nový druh zápolení, který dostal název grappling. Na pořádání jednoho z jeho prvních turnajů v České republice se letos podílela i Fakulta tělesné výchovy a sportu UK.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 12. května 2015


Vrcholovou sportovkyní se stala až v dospělosti, přitom stihla získat i doktorát

Není úplně obvyklé, aby se z rekreačního sportovce až v dospělosti a během studia na vysoké škole stal profesionál. Mgr. Adéle Boudíkové, Ph.D., absolventce Přírodovědecké fakulty UK, která před pár týdny navíc získala doktorát na Fakultě tělesné výchovy a sportu UK, se tento přechod podařil více než dobře. Dnes je z ní nejenom úspěšná vědkyně, ale i nejlepší tuzemská dálková běžkyně na lyžích.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 7. května 2015


Pohár rektora zůstane doma! Univerzitní maraton vyhráli studenti FTVS UK

2:36:08, to je čas, s nímž čtveřice studentů Fakulty tělesné výchovy a sportu UK triumfovala v Univerzitním maratonu – Běhu o pohár rektora UK. V nedělním závodě, který se konal v rámci Volkswagen maratonského víkendu, nejen že zvítězili mezi vysokoškoláky, jejich tým zároveň předvedl nejlepší výsledek ze všech maratonských štafetových běhů vůbec.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 4. května 2015




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.