Nechte dítě dělat to, co ho baví. Z donucení se z něj olympionik nestane

Chcete mít ze svého potomka úspěšného sportovce? Zapište ho hned odmalička na různé sportovní kroužky. Postupem času se ukáže, v čem má šanci být skutečně dobrý, radí doc. PaedDr. Tomáš Perič, Ph.D., z Fakulty tělesné výchovy a sportu UK, který se dlouhodobě zabývá výběrem sportovních talentů.

Pokračování

Helena Stinglová, 19. září 2012


Hendikepovaným plavcům pomáhá k nalezení rovnováhy i jóga

Před dvaceti lety student FTVS UK Martin Kovář, který po nehodě zůstal na invalidním vozíku, oslovil spolužáka Jana Nevrklu, zda by ho netrénoval v plavání. Tehdy netušil, jak dalekosáhlý dopad jeho dotaz bude mít, student trenérství Nevrkla souhlasil a postupem času pomohl Kovářovi stát se fenomenálním plavcem.

Pokračování

Helena Stinglová, 17. září 2012


Úspěch je, jako když mi na kole foukne vítr do zad

Se jménem Viktora Zapletala si akademická obec automaticky spojuje proslulý klub Dr. Voják 2. lékařské fakulty, který před 22 lety Viktor založil a vybudoval. Čtenáři sportovních rubrik si však určitě vybaví jména jeho svěřenců, cyklistů Jiřího Ježka, Terezy Diepoldové, Jaroslava Kulhavého, Radomíra Šimůnka, Michala Prokopa. Ti se stali mistry světa, Evropy, paralympiády či vítězi Světového poháru.

Pokračování

Petra Köpplová, 14. září 2012


Na paralympiádě vše skvěle fungovalo. Česká média o ni ale neměla zájem

Na paralympiádu do Londýna jela v prvé řadě podporovat svého manžela Martina Němce, reprezentanta v hodu diskem a ve vrhu koulí, vedle toho tam však stíhá připravovat i svůj fotoblog a sbírat materiál pro své internetové stránky věnované sportu hendikepovaných.

Pokračování

Helena Stinglová, 10. září 2012


Sportem se hlavně bavím, nemusí mi přitom hned věšet medaile na krk

Autem, bez trenéra, jen s mechanikem pro své kolo, přesněji řečeno handbike. Tak na letní paralympijské hry, které začnou ve středu 29. srpna, vyjede Mgr. Martin Kovář, Ph.D. Několikanásobný paralympijský vítěz v plavání se po sportovní pauze vrhl na cyklistiku hendikepovaných a svými skvělými výkony se dokázal kvalifikovat do Londýna.

Pokračování

Helena Stinglová, 28. srpna 2012


Ovace vestoje pro nejpomalejší závodnici? I taková byla olympiáda

Běž, běž! Asi pětačtyřicetiletá Američanka uprostřed osmdesáti- tisícového křičícího davu povzbuzuje devatenáctiletou Sarrah Attarovou – první saúdsko- arabskou ženu, které její země dovolila startovat na olympijských hrách. Dívka závodí zahalená v bílém šátku, oproti ostatním běžkyním na osmistovkové trati má i dlouhé kalhoty a rukávy.

Pokračování

Helena Stinglová, 10. srpna 2012


V laboratoři FTVS vám poradí, jak zhubnout nebo získat kondici. Chodí tam i olympionici

Co má vrcholový sportovec trénovat především, aby dosáhl nejlepších výkonů? Zjistit to je zásadní součástí jeho přípravy. Právě proto se většina profesionálů nechává testovat v Laboratoři sportovní motoriky Fakulty tělesné výchovy a sportu UK, která jim sestaví tréninkový plán na míru.

Pokračování

Helena Stinglová, 6. srpna 2012


Po sportovním stereotypu ráda zaměstnávám mozek

„Vždycky mě fascinovala síla a fungování médií,“ vysvětluje volbu svého studijního zaměření studentka Fakulty humanitních studií UK Zuzana Bergrová a především také jedna ze čtyř bronzových štafetářek v běhu na 4x 400 metrů na červnovém mistrovství Evropy v atletice.

Pokračování

Helena Stinglová, 3. srpna 2012




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.