Martin Augustin; red. • foto: Bc. Michaela Příhonská • 11. dubna 2014

Tým UK vyhrál první ročník Evropské univerzitní hokejové ligy

Hokejisté Univerzity Karlovy přehráli ve čtvrtek 10. dubna ve druhém finálovém zápase tým bratislavské Panevropské vysoké školy (PanEuropa Kings). Finálovou sérii ovládli poměrem 2:0 a stávají se tak historicky prvními vítězi Evropské univerzitní hokejové ligy (EUHL).

Výběr UK se raduje z vítězství prvního ročníku Evropské univerzitní hokejové ligy

Výběr UK se raduje z vítězství prvního ročníku Evropské univerzitní hokejové ligy

Druhý finálový zápas se odehrál ve čtvrtek 10. dubna na zimním stadionu Hvězda v Praze. První třetinu zvládli lépe hosté z Bratislavy, kteří po dvaceti minutách drželi vedení 2:1.

Do prostřední dvacetiminutovky však Pražané vtrhli jako velká voda a ve 24. minutě už po trefách Křepelky a Herra vedli. Bratislavští hráči ještě dokázali rychle srovnat, ale krátce po polovině zápasu udeřil Křepelka znovu, a když se rychle po něm prosadil i Alexa, šlo se do šaten za stavu 5:3 pro UK. PanEuropa Kings se ještě nevzdali a ve 47. minutě snížili na rozdíl jediné branky, ovšem v čase 50:48 domácí uklidnil šestým gólem kapitán Petr Hučko. Do konce zápasu se pak již skóre 6:4 nezměnilo a hokejisté Univerzity Karlovy si tak mohli jako první v historii Evropské univerzitní hokejové ligy potěžkat trofej Lubomíra Sekeráše.

Za vítězstvím týmu UK stojí také trenéři Mgr. Jan Kregl a Mgr. Radek Hlavatý (zleva)

Za vítězstvím týmu UK stojí také trenéři Mgr. Jan Kregl a Mgr. Radek Hlavatý (zleva)

Čtvrtečnímu zápasu předcházelo pondělní první finálové utkání mezi pražským a bratislavským týmem. I v něm se, tentokrát na ledě Bratislavy, radovala z vítězství Univerzita Karlova.

První finálovou sérii EUHL mezi UK Praha a PanEuropa Kings začali lépe Pražané, kteří v Bratislavě urvali vítězství 3:2 po samostatných nájezdech. První polovina zápasu přitom patřila domácím Králům, kteří lépe bruslili a měli více šancí, ujala se však pouze dorážka Zvary z 26. minuty. Hráči Univerzity Karlovy poté přidali a ve třetí třetině otočili skóre. Ve 45. minutě vyrovnal Matěj Krátký a tři a půl minuty před koncem se při signalizovaném vyloučení trefil Lukáš Rovný. PanEuropě však stačilo na odpověď pouhých 10 vteřin, po kterých srovnal na 2:2 Fabo.

O vítězi duelu pak nerozhodlo ani prodloužení a na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V nich se hned v první sérii prosadil kapitán UK Petr Hučko, naopak brankář Vokatý všechny tři pokusy domácích pochytal. Výběr UK se tedy v sérii hrané na dva vítězné zápasy hned po tom prvním ujal vedení a po druhém čtvrtečním vítězství slavil celkové prvenství v Evropské univerzitní hokejové lize.

  • Čtvrtek 10. 4. 2014

    Univerzita Karlova – Panevropská vysoká škola Bratislava 6:4 (1:2, 4:1, 1:1)

  • Pondělí 7. 4. 2014

    Univerzita Karlova – Panevropská vysoká škola Bratislava 3:2 po samostatných nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 – 0:0)

Účastníci Evropské univerzitní hokejové ligy v akademickém roce 2013/2014:

Univerzita Karlova Praha (UK Praha)

Panevropská vysoká škola Bratislava (PEVŠ Bratislava)

Vysoká škola managementu Trenčín (City U Trenčín)

Univerzita Tomáše Bati Zlín (UTB Zlín)

Slovenská technická univerzita v Bratislavě (STU Bratislava)

Vysoká škola ekonomie a managementu veřejné správy Bratislava (VŠEMvs Bratislava)




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.