Helena Zdráhalová • foto: red. • 6. června 2014

Malé vítězství. Čistě studentská posádka osmiveslice UK byla nejrychlejší

Ostré sluneční paprsky zrcadlící se na hladině Vltavy dodávaly prázdninovou atmosféru čtvrtému ročníku závodu Univerzitních osem. V klání osmiveslic vysokých škol, které se v Praze uskutečnilo v pátek 6. června, si tým Univerzity Karlovy dojel pro celkové třetí místo. Osma UK však získala zvláštní ocenění jako nejrychlejší veslice složená čistě jen ze stávajících studentů.

Univerzitní osmy vyhrál tým Českého vysokého učení technického. Stříbro vybojovala Česká zemědělská univerzita. O pohár pro vítěze vedle UK usilovaly také Technická univerzita v Drážďanech, Univerzita Pardubice, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava a Vysoká škola ekonomická.

Do vesel se za UK opřeli Jan Andrle, Dmytro Baranivsky, Martin Kainc, Antonín Mařík, Karel Mocek, Dan Omcírk, Martin Slavík a Matyáš Zetek. Osmici kormidloval Martin Šuma.

„Jelo se docela dobře, ČVUT nám na konci zkřížila dráhu, nechali jsme to ale být, i tak jsme byli třetí a nejlepší čistá studentská osma, což nás těší. Je to pěkný výsledek. Kluci jeli dobře,“ usmíval se kormidelník Šuma.

Závodní trať v Praze na Výtoni měří přesně 1 kilometr a největším zádrhelem na ní je tzv. „vyšehradská zatáčka“, která méně zkušeným sportovcům dává zabrat. Souboj univerzitních osmiveslic se u příležitosti legendárních pražských Primátorek konal již počtvrté.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.