Martin Augustin (EUHL) • foto: red. • 12. prosince 2014

Hokejisté UK nedali rakouským soupeřům šanci. Po pohodlném vítězství zůstaly body v Praze

Výběr Univerzity Karlovy se nedal zastrašit v rámci Evropské univerzitní hokejové ligy (EUHL) ani protihráči z Rakouska. V úterý 9. prosince se na zimním stadionu Hvězda Praha proti sobě postavily týmy UK Praha a nováčka soutěže UHT Dukes Graz. Pražané snadno splnili roli favorita, když už po první třetině vedli 7:1, a přestože ve zbytku utkání výrazně stáhli nohu z plynu, zvítězili 9:4.

Úvodní slavnostní buly zápasu vhazoval prorektor UK prof. Martin Kovář

Úvodní slavnostní buly zápasu vhazoval prorektor UK prof. Martin Kovář

Od začátku utkání bylo jasné, kdo bude udávat tempo zápasu. Pražané na soupeře z Grazu vlétli jako stoletá voda a brankář Kofler přišel o čisté konto už na začátku čtvrté minuty, kdy ho v přesilovce překonal kapitán UK Petr Hučko. Tím domácí odstartovali obrovskou gólovou smršť a skóre mezi 6. a 12. minutou narostlo až na neuvěřitelných 6:0. Teprve pak se i hosté dostali trochu do hry, v čase 15:32 se dokonce radovali z gólu, krátce před přestávkou však hokejisté UK udeřili ještě jednou a po trefě Bíchy vedli na konci první třetiny už 7:1.

Hráči UK rakouské hokejisty dost potrápili

Hráči UK rakouské hokejisty dost potrápili

Hned v úvodu druhé části dostali domácí možnost hrát dvojnásobnou přesilovou hru, kterou bleskově využil obránce Pečenka. V té chvíli se zdálo, že diváci na stadionu uvidí rekordní debakl v rámci soutěže, ale hráčům UK se soupeře zželelo a z nastoleného tempa velmi znatelně slevili. Další gól tak přišel až ve 34. minutě. Nejprve sice brankář Kofler pokryl trestné střílení, ovšem hned po následném buly dovršil hattrick Petr Hučko – 9:1. Poté se však dostali ke slovu i hráči UHT Dukes Graz, kteří přivítali brankáře Jana Srba, jenž v polovině duelu nahradil Vokatého, hned třemi slepenými zásahy.

Po čtyřiceti minutách tak platilo skóre 9:4, a protože se ve třetí třetině spíše už jen dohrávalo, skončil tímto výsledkem i celý zápas. Pro hosty jde nakonec o poměrně přijatelnou porážku vzhledem k tomu, že po první třetině prohrávali 7:1, a krátce po polovině zápasu dokonce 9:1. UK Praha i po sedmi zápasech zůstává bez ztráty bodu v čele tabulky, naopak celek z Grazu ji s jediným bodíkem i nadále uzavírá.

  • UK Praha – UHT Dukes Graz 9:4 (7:1, 2:3, 0:0)

V novém ročníku Evropské univerzitní hokejové ligy bojuje o vítězství devět týmů z České republiky, Slovenska a Rakouska, které tvoří hokejisté studující na vysokých školách.


AKADEMICI PLZEŇ – Západočeská univerzita v Plzni, Lékařská fakulta UK v Plzni

DIPLOMATS PRESSBURG – Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha, Vzdelávací a konzultačný inštitút v Bratislave

GLADIATORS TRENČÍN – Vysoká škola manažmentu – City University, Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka

PANEUROPA KINGS – Paneurópska vysoká škola PEVS, Bratislava

SLAVIA STU – Slovenská technická univerzita v Bratislave

UHT DUKES GRAZ – Karl-Franzens-Universität Graz, Technische Universität Graz, Medizinische Universität Graz, Montanuniversität Leoben

UMB BANSKA BYSTRICA– Univerzita Mateja Bela, Banská Bystrica

UK PRAHA – Univerzita Karlova, Praha

UTB ZLÍN – Univerzita Tomáše Bati, Zlín




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.