Helena Zdráhalová • foto: Thinkstock • 6. února 2015

Odměňte se po zkouškovém lyžovačkou se slevou. Poradíme vám, jak na to

A je to! Zkouškové pomalu končí, je čas vylézt z knihoven a studoven na čerstvý vzduch a rozhýbat ztuhlou páteř. Jestli se bojíte vyrazit na hory, protože nechcete na sjezdovkách nechat všechny svoje úspory, poradíme vám, jak ušetřit.

Výlet na hory vás nemusí zruinovat

Výlet na hory vás nemusí zruinovat

Než vyrazíte, nezapomeňte do batohu přibalit ISIC, ITIC nebo Alive kartu. Hodit se vám bude už při cestě do hornatých krajin, jízdenky na vlaky nebo autobusy zlevní až o dvacet procent. Na studenty a vyučující myslí i majitelé některých hotelů, penzionů či apartmánů, kteří umí také odpustit nějakou tu korunu, když jim tyhle „kouzelné“ kartičky ukážete.

Vyznavači lyžování a snowboardingu však ze všeho nejvíc ocení slevy na skipasy. Ty poskytuje ve výši od deseti do dvaceti procent z plné ceny přes čtyřicet horských středisek napříč celou Českou republikou.

Komu se nechce lámat hlavu s vymýšlením, kam do hor vyrazit, nebo touží vyzkoušet si lyžovačku na alpském manšestru, může se přihlásit do některého z kurzů, které připravují tělovýchovné sekce jednotlivých fakult. Stačí sledovat jejich webové stránky. I když většina fakult nabízí zahraniční kurzy primárně svým studentům a zaměstnancům, v případě volných míst vítají kolegy z celé univerzity.

Třeba s Farmaceutickou fakultou UK můžete vyrazit k Millstatterskému jezeru do Rakouska. Zimních radovánek si můžete užít v lyžařském areálu Goldeck nebo v některém z dalších nedalekých středisek. A pokud nebudete mít náladu na lyžování, nadchne vás město Spittal a místní vodní ráj. Do hor farmaceuti odjíždějí ve středu 11. února navečer. „Zatím máme stále volná místa, budeme rádi, pokud se na náš lyžařský kurz přihlásí třeba i kolegové z jiných fakult. I když odjíždíme z Hradce Králové, zajíždět budeme také do Prahy, takže není problém, aby zájemci přistoupili i tam,“ podotkl vedoucí katedry tělesné výchovy FaF UK Mgr. Jindřich Křoustek. Studenty bude pětidenní výlet stát 7450 korun, ostatní 9390 korun, v ceně je zahrnuta doprava, ubytování, a dokonce i skipas rozšířený na celou oblast Korutan (více informací ZDE).

Podobné lyžařské výlety za hranice nabízejí i další fakulty, stačí se tedy jen porozhlédnout a vybrat si z široké nabídky možností. Pro studenty navíc obvykle bývají ceny o něco přívětivější.

Nechce-li se vám cestovat za sportem nikam daleko, stačí, když nasednete v Praze na autobus MHD směr Velká Chuchle. Sněhová děla na okraji dostihového závodiště tam už několikátý rok po sobě připravují terén pro běžkařské závodníky. Kdo by si chtěl navíc vylepšit svůj běžecký styl, může se obrátit na studenty Fakulty tělesné výchovy a sportu UK, kteří tam ochotně nabízejí svou pomoc a zkušenosti.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.