Jan Turek • foto: archiv Jana Turka • 6. března 2015

Znovu u Nilu

Ahoj doma!

Včera jsme po práci neodolali pokušení a vyrazili jsme opět k Nilu, tentokrát ale na koupačku. Bylo to úžasné. Čistá voňavá voda, písčité dno, asi 50 metrů od břehu mělčina, chladivá voda. Nesmírně osvěžující. Byli jsme tam úplně sami, asi 300 metrů od nás pracovali jen dva rybáři se sítěmi. Když jsme se pak ptali našeho inspektora Abdu-Madžída, proč tam místní nechodí, řekl nám, že je zima a voda je studená. Od včerejšího dne je „nilování“ po práci naší běžnou rutinou.

Na pátou hodinu jsme byli pozváni k Abdu-Rusovi, našemu dělníkovi. Je čtyřicátník a mají s manželkou dva syny ve věku 4 a 2 roky. Bylo to příjemné posezení, přinesli jsme klukům knížky o „Thomas the Tank Engine“ (Mašinka Tomáš), propisku a astronauta. Všeho se ujal starší z obou pánů. Astronaut ale nakonec stejně skončil v puse mladšího.

Pili jsme čaj s mlékem a čerstvou hustou šťávu z guave. Pak nám Abdu-Rus vlastnoručně natrhal své pálivé papričky, z čehož měl zvláště Láďa velkou radost. Dům našeho hostitele je skromnější než Abdu-Daimův, ale mají tam stromy, které vytvářejí příjemný stín.

Večer jsme vůbec nechytili signál Sudani, a tak neodešla ani tato zpráva, ani nic jiného.

Z Usli zdraví

Jenda Turek





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.