prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.; red. • foto: David Suchánek • 18. března 2015

Farmaceutická fakulta UK získala důležitého partnera pro vědu a výzkum

Farmaceutické fakultě UK v Hradci Králové se otevírají nové možnosti pro rozvoj vědy a výzkumu. Fakultě se totiž podařilo získat největší tuzemskou farmaceutickou firmu Zentiva za skutečně kooperujícího partnera.

Farmaceutická fakulta UK získala důležitého partnera pro rozvoj vědy a výzkumu

Farmaceutická fakulta UK získala důležitého partnera pro rozvoj vědy a výzkumu

Jejich úzké partnerství stvrdila slavnost, která se konala při tradičním fakultním Dnu Zentivy 17. března. Ve vestibulu fakulty byla odhalena deska s logem této firmy, která bude zaměstnancům i studentům připomínat největšího fakultního partnera, jenž dlouhodobě podporuje vědu i výuku, a to především formou podpory studentů.

Touto oficiální akcí byla završena několikaletá snaha fakulty o získání Zentivy jako skutečného kooperujícího partnera (ve vědě i ve výuce), ne jako „pouhého“ donátora prostředků, jak tomu v mnohých případech bývá.

Slavnostní odpoledne pak zakončil prorektor UK prof. Jan Royt přednáškou na téma Votivní obraz Jana Očka z Vlašimě – harmonie sacerdotia a impéria aneb jaké historické, umělecké a společenské souvislosti lze vyčíst z jediného obrazu. Téma – na první pohled složité – se ukázalo jako velmi zajímavé i pro studenty farmacie a zaměstnance fakulty, poutavá přednáška a nadšený přednes profesora Royta jim dovolily nahlédnout do oblasti, jíž se hned tak věnovat nebudou – do historie umění.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.