Nejlépe vaří menza Arnošta z Pardubic, rozhodla porota ****************************************************************************************** * Nejlépe vaří menza Arnošta z Pardubic, rozhodla porota ****************************************************************************************** Celkem deset menz Univerzity Karlovy z Prahy, Hradce Králové a Plzně se včera zúčastnilo s uvařené menu. Porotu složenou z odborníků i zástupců studentů nejvíce zaujalo menu menzy A obsahující dýňový krém, krůtí prso po toskánsku s cibulovou pohankou a cuketovou plackou a jahodovým dipem. „Soutěž se konala na závěr téměř ročního cyklu školení, v rámci nějž se kuchaři menz UK zd svých dovednostech pod vedením profesionálních kuchařů z AKC ČR. Věříme, že naši kuchaři p v plné parádě vše, co se v průběhu školení naučili,“ říká Ing. Jiří Macoun, ředitel Kolejí dodává: „Rádi bychom touto soutěží založili tradici pravidelných soutěžních klání, do budo třeba i o zástupce ostatních českých vysokých škol a univerzit.“ Všechny týmy měly za úkol připravit menu v podobě polévky, hlavního jídla a dezertu, jedin bylo použití krůtího masa. Pouze o jediný bod vyhrála menza Arnošta z Pardubic, která uvař krůtí prso po toskánsku s cibulovou pohankou a cuketovou plackou a kávový řez s jahodovým místě skončila menza Kajetánka, která porotě předložila cuketový krém s krutony, krůtí prs Camembert, rukolou a brusinkami, bramborové pyré s petrželkou a jogurtový strouhaný koláč. patřila královéhradecké menze Na Kotli a jejímu menu ve složení zeleninová polévka s pohan krůtí stehno s medvědím česnekem a glazovanou červenou cibulí, pečená dýně Hokaido s bramb ze zakysané smetany a tvarohový koláč s levandulí a smetanovým nočkem. Síly si kuchaři pom přípravě svíčkové omáčky, ta se podle hodnotitelů nejvíce povedla menze Budeč. Součástí soutěže byla i ochutnávka bezlepkového pečiva a zdravých menu ve formě salátů. Zá stravu mohli prostřednictvím QCR kódu vstoupit do dotazníku a vyjádřit svůj názor na kvali sortimentu a své doporučení ohledně zařazení konkrétního výrobku do trvalé nabídky bufetů KaM UK.