Tereza Bušová • foto: Thinkstock • 26. října 2016

Nové bistro na Pedagogické fakultě láká na kvalitní kávu

Bistro na Pedagogické fakultě citelně chybí. Jeho novým provozovatelem bude Café Therapy se sídlem ve Školské ulici. Jak bude vypadat nový bufet, co bude nabízet a hlavně – kolik to bude stát? Na to jsme se zeptali provozovatelů Jakuba Janyšky a Samuela Bachmanna.

Podle prognózy by měl být bufet rozdělený do několika zón. Jedna z nich bude tzv. relax zóna vybavená pohodlnými křesílky a nábytkem z palet, ve které bude možné surfovat na internetu, učit se na zkoušky nebo prostě odpočívat. Druhá část by měla být stravovací. Každý den bude k dispozici polední menu, které zahrnuje polévku a dvě hlavní jídla. Provozovatelé nezapomínají ani na vegetariány, takže jedno z hlavních jídel bude vždy bez masa. Všechna svá jídla se snaží vařit zdravě a bez zbytečného zahušťování moukou.

Bistro bude také spolupracovat s okolními pekárnami, v nabídce se tedy objeví kromě čerstvého pečiva i quiche nebo štrúdly. „Pro studenty, kteří budou chtít jen něco malého do ruky před přednáškou, nabídneme i zapékané sendviče nebo chlebíčky. Bude samozřejmě záležet na tom, jaká bude poptávka. Nevylučuji ani návrat párku v rohlíku, pokud o něj bude zájem,“ směje se Jakub Janyška.

Studentské bistro na Pedagogické fakultě zahájí provoz 1. listopadu 2016. Foto Daniel Pražák

Není žádným tajemstvím, že většina studentů a učitelů ocení dobrou kávu. Toho si jsou vědomi i provozovatelé nového bistra. Nabízet budou kvalitní brazilskou kávu v kelímcích s víčkem, takže bude možné si ji odnést s sebou na přednášku. Logicky se však nabízí otázka, jestli nebude kvalitní káva příliš drahá. „Káva z automatu ve vestibulu stojí kolem 15 korun, viděl jsem ale spoustu studentů s kelímky ze značkových kaváren. Chtěli bychom, aby lidi nechodili na přednášku přes jiné podniky, ale přes bistro,“ říká Samuel Bachmann. „Zároveň chceme udržet rozumnou cenu kávy, protože to bude káva kvalitní. Rozhodli jsme se pro cenu kolem třiceti korun.“

V nabídce budou točené limonády s příchutí limety a bezinky, samozřejmostí je i kohoutková voda. Jak to ale bude s alkoholem? (V bufetech jiných fakult je možné koupit lahvové pivo, někde i točené.) „Alkohol tam nebude, to bylo součástí dohody,“ vysvětluje Jakub Janyška. „Je ale možné, že se to časem změní. V pondělí 31. října ale pořádáme menší halloweenský večírek a snažíme zajistit, abychom mohli podávat alespoň svařené víno.“

Studenti pro studenty

Zdá se, že bufet bude pružně reagovat na poptávku ze strany zákazníků, provozovatelé chtějí také spolupracovat se studenty. „Není to naše bistro, ačkoli se bude jmenovat po naší domácké kavárně. Spouštíme provoz studentského bistra, které je především jejich,“ doplňuje Janyška. „Chceme, aby k nám studenti přišli a tvořili ho s námi.“ Výzdobu bistra tak již přislíbila katedra výtvarné výchovy, pro zájemce nabízí bistro i možnost přivýdělku a brigády.

Facebookové stránky Bistro Café Therapy

Café Therapy








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.