FF UK; Lucie Kettnerová • foto: Hana Bednářová • 25. listopadu 2016

Institut pro studium strategických regionů slavnostně zahájil činnost

Institut pro studium strategických regionů slouží jako univerzitní platforma pro excelentní transdisciplinární výzkum otázek souvisejících s globálním propojením světa, v němž migrují lidé i myšlenky a v němž dochází ke kulturnímu míšení i střetům v bezprecedentním měřítku, a tím nutně i k proměně celé Evropy. Zahájení činnosti centra proběhlo ve středu 23. listopadu v předsálí Vlasteneckého sálu Karolina za přítomnosti rektora UK prof. Tomáše Zimy.

Slavnostní projevy pronesli rektor UK Tomáš Zima, děkanka FF UK Mirjam Friedová a prof. Olga Lomová, předsedkyně rady ISSR

Slavnostní projevy pronesli rektor UK Tomáš Zima, děkanka FF UK Mirjam Friedová a prof. Olga Lomová, předsedkyně rady ISSR

Cílem Institutu je propojit špičkový výzkum relevantních témat v oblasti sociálních a humanitních věd, který již léta probíhá na různých pracovištích Univerzity Karlovy do značné míry izolovaně, a vytvořit tak prostředí pro plodný dialog mezi široce koncipovaným areálovým přístupem na jedné straně a přístupy disciplinárními a vysoce teoretickými na straně druhé. Bohatá mezioborová diskuze založená na tomto základě, včetně mezinárodní spolupráce, vytváří také podmínky pro odborný růst doktorandů a mladých vědeckých pracovníků na UK.

Činnost ISSR garantuje rada sestávající z předních odborníků několika fakult UK, Orientálního ústavu AV ČR a ze zahraničí. Jejich odborné zaměření reprezentuje široké spektrum oborů zaměřených na studium kulturních, historických a společenských aspektů Předního východu, Centrální Asie, Dálného východu a Latinské Ameriky, politologie, filozofie, demografie a sociální geografie i ekonomie. Institut hodlá směřovat své aktivity i k dalším regionům (Balkán, Rusko, Afrika) a oborově vymezeným tématům.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.