Tereza Bušová • foto: Daniel Pražák • 4. prosince 2016

Advent na Pedagogické fakultě

Oslavy příchodu vánočních svátků budou již tradičně zahájeny i na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy. Slavnostní zahájení adventu na PedF proběhne v pondělí 5. prosince v 15:00 ve vestibulu fakulty. Přijďte si odpočinout na koncert, vánoční trhy nebo na akce pořádané fakultními spolky.

Adventní oslavy zahájí v 15:00 děkan fakulty prof. PaedDr. Michal Nedělka, Dr., následně vystoupí žáci fakultní školy Tip Toes se svým pásmem koled. Diváci budou mít možnost sledovat slavnostní odhalení nástěnky vzkazů a přání, přispět ke sbírce víček pro nemocné děti nebo ochutnat svařené víno na dvoře fakulty.

Historky, scénky, vtipní hosté, skvělí moderátoři. To je zábavný večer s názvem Ukradené Vánoce, který je založený na recesi a nadsázce. Koná se 12. prosince v učebně R112 a jeho cílem je potěšit, pobavit a především zapomenout na Vánoce ve znamení stresu a negativních faktorů - protože takové Vánoce jsou pořadatelům ukradené. „Událost je tu od toho, aby propojila svět učitelů a studentů, kteří vytváří příjemnou atmosféru s nevšedními historkami,” říká za organizátory Lenka Vaňková.

Další vánoční program připravily i studentské spolky fakulty. V úterý 13. prosince si mohou návštěvníci upéct perníčky se členy spolku Drosophila, večer se pak ve Velké aule Karolina koná adventní koncert (Petr Koronthály: Magnificat, Jiří Teml: Gaudete in Domino, Jakub Jan Ryba: Česká mše vánoční). Studentský spolek Emil si na středu 14. prosince připravil hru Guess game, v níž mohou účastníci vyhrát i nějaký ten dáreček. Hra bude probíhat celý den a poběží i přes facebook.

Vánoční dárky je také možné koupit na adventních trzích, které se konají ve čtvrtek 15. prosince ve vestibulu fakulty. Své zboží tu budou od 9:30 do 14:00 nabízet chráněné dílny a školy, které integrují děti se specifickými potřebami. Nakoupené dárky si návštěvníci mohou nechat zabalit u stánku spolku Agora, který také přijde se svým tajným Ježíškem.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.