Lucie Kettnerová • foto: Designiq; René Volfík • 4. ledna 2017

Kdo jsou „neviditelní lidé“ UK? Představí je unikátní kalendář magazínu Forum

Redakce Fora se letos poprvé rozhodla vytvořit vlastní kalendář. Jeho obsah nepředstavuje ani věda, ani univerzitní akce, jimž se redakční články v průběhu roku převážně věnují. Hlavními hrdiny se stali „neviditelní lidé“, jejichž jména často ani neznáte, ale kteří jsou pro chod univerzity důležití.

„Většina kalendářů, jež na univerzitě nebo na fakultách doposud vznikla, představovala vědecké či pedagogické osobnosti, zajímavá místa nebo výsledky vědeckého bádání. My jsme se rozhodli jít jinou cestou. Chtěli jsme vzdát hold zaměstnancům rektorátu, kteří nejsou tolik vidět a jejichž jména málokdo zná, ale bez nichž by univerzita nemohla fungovat,“ vysvětluje šéfredaktorka Fora Petra Köpplová.

Dvanáct listů měsíců tak nese profesionální portréty vrátného či šatnářky Karolina, lázeňské, řidiče rektora, topiče či varhaníka. Nechybí ani krátké medailonky, které prozradí, co mají portrétovaní rádi nebo kde působili dříve. Za objektivem se vystřídali redakční fotografové Jiří Hroník, Vladimír Šigut, René Volfík a Luboš Wišniewski, grafického ztvárnění se ujalo studio Designiq, které stojí i za zpracováním magazínu Forum.

Kalendář Neviditelní lidé je neprodejný, většina výtisků byla rozdána u příležitosti nového roku v rámci rektorátu a fakult. Aby se s jeho obsahem mohli seznámit i ostatní zájemci, bude představen v příštím čísle magazínu Forum a také  prostřednictvím univerzitního Facebooku.   






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.