red. • foto: Thinkstock • 11. ledna 2017

UK přijala postupy krizové komunikace při mimořádných událostech v rámci studentské mobilty

V souvislosti s narůstajícím počtem mimořádných událostí a krizových situací ve světě připravila Univerzita Karlova soubor opatření, která pomohou při řešení případných situací v souvislosti se studentskou mobilitou.

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Opatření je určeno všem jak studentům Univerzity Karlovy, kteří rámci programu Erasmus+ nebo meziuniverzitních dohod realizují svoji studijní cestu do zahraničí, tak i studentům, kteří na Univerzitu Karlovu přijíždějí studovat ze zahraničí. Univerzita Karlova tímto krokem reaguje na situace, kdy se studenti stanou obětmi závažné trestné činnosti nebo jsou zasaženi přírodní či antropogenní krizí a potřebují pomoci.

Všichni studenti Univerzity Karlovy, kteří se dostanou v průběhu svého zahraničního výjezdu do závažných krizových situací, mohou kontaktovat Univerzitu Karlovu prostřednictvím pravidelně kontrolovaných e-mailových adres ( pro vyjíždějící studenty, pro přijíždějící studenty ). Praktické informace o tom, jak postupovat při nenadálých událostech, jsou k dispozici na stránkách Univerzity Karlovy http://www.cuni.cz/UK-7729.html a v informačním letáku, který studenti obdrží před výjezdem do zahraničí a zahraniční studenti při svém příjezdu.

Od studentů UK vyžaduje například uzavření dostatečného zdravotního pojištění a nově registraci do systému Dobrovolné registrace občanů České republiky při cestách do zahraničí (DROZD).






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.