Helena Zdráhalová • foto: red. • 7. června 2017

Akademický senát vybral kandidáta na funkci děkana KTF UK

Kandidátem na funkci děkana Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy se stal prof. PhLic. Vojtěch Novotný, Th.D. Na mimořádném zasedání ho ve středu 7. června podpořilo osm z dvanácti členů fakultního Akademického senátu. O funkci se ucházel také současný proděkan pro studium KTF UK doc. ThLic. Jaroslav Brož, Th.D. 

Kandidát na funkci děkana Katolické teologické fakulty UK profesor Vojtěch Novotný

Kandidát na funkci děkana Katolické teologické fakulty UK profesor Vojtěch Novotný

„Profesor Novotný byl zvolen v prvním kole osmi hlasy. Protikandidát získal tři hlasy, jeden člen senátu se zdržel hlasování. Pan profesor dostal poměrně silný mandát,“ informoval předseda AS KTF UK dr. David Vopřada. Jméno, na němž se shodl senát, musí ještě potvrdit Kongregace pro katolickou výchovu ve Vatikánu. Výběr kandidáta poté schvaluje také rektor UK. Nový děkan by se měl funkce ujmout v únoru příštího roku.

Profesor Novotný na Katolické teologické fakultě UK dlouhodobě působí. Je členem katedry fundamentální a dogmatické teologie. Byl členem a předsedou Akademického senátu KTF UK. Zájmy fakulty zastupuje v Akademickém senátu UK. Volební program profesora Novotného je k nahlédnutí ZDE.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.