Výpis článků z archivu za měsíc: Leden 2013


Bolzanovu cenu obdrželi tři talentovaní vědci

Rektor Univerzity Karlovy prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc., vyznamenal Bolzanovou cenou trojici studentů UK za jejich výjimečně kvalitní vědecké práce. Mezi oceněné patří Mgr. et Bc. Martin Dekarli, Th.D., Mgr. Vít Pospíšil, Ph.D., a RNDr. Jiří Tauchman, Ph.D.

Pokračování

Petra Köpplová, Helena Stinglová, 31. ledna 2013


Pravidelní kuřáci si poprvé zapálili v necelých 14 letech, zjistili studenti FSV

Studenti druhého ročníku oboru marketingová komunikace a PR na Fakultě sociálních věd UK realizovali v rámci povinné praxe unikátní výzkum o kouření mezi mladými lidmi, který zaujal odbornou i laickou veřejnost.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 30. ledna 2013


Při tchoukballu se hráči nemusejí bát kontaktních zranění

Je to něco mezi házenou, volejbalem a basketbalem a nejde ani tak o vítězství jako o to, užít si pohyb a zábavu s přáteli. Řeč je o míčové hře tchoukball. Adam Šťastný z Fakulty tělesné výchovy a sportu UK se nyní snaží sestavit na fakultě tým hráčů a nadchnout pro tuto u nás relativně neznámou hru i své spolužáky.

Pokračování

Helena Stinglová, 21. ledna 2013


Naše fakulta potřebuje evaluace na míru, říká Kateřina Volná z FF

Velkou návratnost a plastičtější výsledky si od probíhajícího hodnocení kurzů na Filozofické fakultě UK slibuje vedoucí studijního oddělení Kateřina Volná. Letošní – již elektronická – evaluace se totiž výrazně zjednodušila, zmodernizovala a má i lepší propagaci.

Pokračování

FF UK, 21. ledna 2013


Bojíte se zkoušek? Tak s tím něco dělejte!

Stres ze zkoušek mají prváci, kteří nevědí, co je přesně čeká, i zkušení matadoři, kteří naopak tuší, kde je tlačí bota. Jak obavy ze zkoušek nejlépe zvládnout, jsme zjišťovali u Mgr. Alexandry Hrouzkové, jež působí v Psychologickém poradenském centru FF UK.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 10. ledna 2013


Univerzita Karlova udělí svým studentům Bolzanovu cenu

Rektor Univerzity Karlovy profesor Václav Hampl i letos ocení vybrané studenty prestižní Bolzanovou cenou. Celkem tři studenti obdrží z jeho rukou ve čtvrtek 31. ledna ve 13 hodin v Malé aule Karolina (Ovocný trh 3, Praha 1) diplom a rovněž finanční odměnu.

Pokračování

red., 9. ledna 2013


Oštěpaře Vítězslava Veselého čeká nabitá sezona

Na rok 2012 oštěpař a student FTVS UK Vítězslav Veselý asi jen tak nezapomene. Po dřívějších zdravotních obtížích, kdy se zdálo, že s vrcholovým sportem bude muset skončit, se loni stal mistrem Evropy a vítězem Diamantové ligy. O tom, že neusnul na vavřínech, vypovídá jeho vyčerpávající tréninkový program.

Pokračování

Helena Stinglová, 8. ledna 2013




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.