Výpis článků z archivu za měsíc: Leden 2016


Archeologie je dobrodružství, ale i dřina

Náročné nejsou jen samotné vykopávky, ale i jejich příprava, hlavně však shánění finančních prostředků, díky nimž se samotný archeologický výzkum může uskutečnit. Odehrává-li se ve vzdálených končinách, je také nutné získat prostředky na cestu a pobyt na zkoumaném místě.

Pokračování

FF UK, 27. ledna 2016


Pedagogové a studenti FF UK mapují poetiku míst

Vydavatelství Filozofické fakulty UK ve spolupráci s nakladatelstvím Radioservis přináší ojedinělou knihu a audio CD Básně a místa. Eseje o poezii odkrývající úzký vztah básní a míst. Pokřtí ji na stejnojmenné konferenci 27. ledna 2016.

Pokračování

FF UK, 20. ledna 2016


Univerzita Karlova se účastnila nového veletrhu veřejných vysokých škol

Ve čtvrtek 14. ledna proběhl na Vysoké škole ekonomické v Praze první ročník veletrhu pražských veřejných vysokých škol. Nabídku svých studijních programů zde kromě hostitelské školy představily Univerzita Karlova, České vysoké učení technické v Praze, Česká zemědělská univerzita, Vysoká škola chemicko-technologická a pražské umělecké veřejné vysoké školy (Akademie múzických umění, Akademie výtvarných umění a Vysoká škola uměleckoprůmyslová).

Pokračování

Lucie Kettnerová, 15. ledna 2016


CERGE-EI získalo prestižní postgraduální stipendium ve výši 150 tisíc eur

CERGE-EI, společné pracoviště Centra pro ekonomický výzkum a doktorské studium UK a Národohospodářského ústavu AV ČR,  uspělo v mezinárodní soutěži UniCredit & Universities Foscolo Europe a získalo tříleté postgraduální stipendium v celkové výši 150 tisíc eur.  Soutěž vyhlásila nadace UniCredit & Universities Foscolo.

Pokračování

red., 7. ledna 2016


Jste absolventi 1. LF UK, respektive FVL UK?

Pokud jste si na otázku v titulku odpověděli ano, máte možnost se přihlásit do absolventského klubu, který nedávno spustila 1. lékařská fakulta UK. Registrovat se můžete na webových stránkách www.alumni1lf.cz.

Pokračování

1. LF UK, 6. ledna 2016


Zefektivněte své studium. Na seminářích IPSC vás naučí, jak na to

Je tady zkouškové období a s ním i potřeba nasoukat si do hlavy obrovské množství informací. Jak se učit efektivně a neskončit v ordinaci doktora Chocholouška, vám může napomoci cyklus seminářů, který pořádá Informační a poradenské centrum UK. Stačí se přihlásit on-line!

Pokračování

red., 4. ledna 2016




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.