Výpis článků z archivu za měsíc: Říjen 2013


Studenti UK při udílení Cen E. Beneše zabodovali. Získali šest z osmi ocenění

Cenu Edvarda Beneše již tradičně uděluje město Sezimovo Ústí nejlepším studentským pracím v oborech historie 20. století a sociologie. Ocenění jsou udělována vždy k 28. říjnu příslušného roku a jsou spojena s finanční odměnou. Letos se porota rozhodla rozdělit osm ocenění, z toho šest patřilo studentům Univerzity Karlovy.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 31. října 2013


Poputuje pohár primátora i do třetice na UK? Pojďte fandit na Hokejovou bitvu

Oblečte se do univerzitní červené barvy a vyrazte ve čtvrtek 31. října fandit do holešovické Tipsport Areny reprezentantům UK na Hokejovou bitvu. Ve třetím ročníku klání na ledové ploše budou bojovat o pohár primátora borci čtyř pražských univerzit.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 29. října 2013


Mladí sociologové chtějí svým projektem motivovat k účasti ve volbách

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak by asi dopadly volby, kdyby lidé jako vy zůstali doma? Skupina doktorandů z katedry sociologie Filozofické fakulty Univerzity Karlovy se pokusila takovéto situace namodelovat, aby přiměla lidi přijít do volebních místností.

Pokračování

FF UK; Lucie Kettnerová, 21. října 2013


„Oživme Hollar!“ vyzývají studenti a otevírají Fakultu sociálních věd veřejnosti

Studentská iniciativa Oživme Hollar! se dlouhodobě snaží podněcovat společenský život v sídle Fakulty sociálních věd UK. V rámci sobotního otevření Smetanova nábřeží proto pořádá akci „Hollar jako když tiskne“. Příchozím nabídne vernisáž koncertních plakátů Štěpána Adámka, panelovou diskusi s předními českými vydavateli nezávislých periodik nebo experimenty s klasickou fotografií.

Pokračování

FSV UK, 11. října 2013


Sháníte učebnice? V knihkupectví Karolinum mají v říjnu 20% slevy

Mimořádnou slevu ve výši 20 % získáte až do konce října nejen na všechny publikace z produkce Nakladatelství Karolinum, ale i na knihy od nakladatelství Grada, Galén a Triton. Zvýhodněná cena platí jak pro nákup v kamenné prodejně v Celetné 18, tak pro objednávky učiněné prostřednictvím e-shopu.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 10. října 2013


Mezinárodní doktorandskou školu ERMEC tentokrát organizovala Pedagogická fakulta

Pedagogická fakulta UK převzala v akademickém roce 2012/2013 tradici pořádání mezinárodní doktorandské školy ERMEC (Educational Research Metodology in a European Context), jejíž historie sahá až do roku 2009 a kterou zaštiťuje The University of Sheffield zastoupená Dr. Paulem Garlandem.

Pokračování

Mgr. Ivana Procházková (PedF UK), 7. října 2013


Studentský jarmark přivítal nováčky na UK v rytmech rocku i salsy

Koncerty, divadla, soutěže, zábava od brzkého odpoledne až do pozdního večera. Takto vypadal další ročník Studentského jarmarku, který ve středu 2. října uspořádala Studentská unie UK, tentokrát na půdě Právnické fakulty UK.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 3. října 2013


Prezentujte svou diplomku „na stojáka“. Ti nejlepší si odnesou 10 tisíc korun

Trávíte hodiny nad svou diplomkou? Řešíte aktuální téma? Je vám líto, že by vaše práce měla skončit v zadním regálu knihovny? Nenechte své úsilí zapadnout! Naučte se prezentovat myšlenky, nabídněte své poznatky veřejnosti a pokuste se je přenést do praxe.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 1. října 2013




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.