Výpis článků z archivu za měsíc: Říjen 2014


Mladí talentovaní právníci bojovali o Ceny Randovy nadace. Uspěla i studentka UK

Randova nadace se snaží podporovat nadané studenty a čerstvé absolventy právnických fakult, a udržovat tak odkaz jedné z nejvýznamnějších osobností české právní vědy, profesora Antonína Randy. Každoročně proto vybírá ty nejlepší tuzemské obhájené diplomové práce věnující se některým oblastem práva.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 31. října 2014


Tým UK poslal soupeře k ledu. Vyhrál Hokejovou bitvu pražských univerzit

Fanoušci hokeje UK zažili zápas, na který se nezapomíná. V nervy drásajícím finále Hokejové bitvy výběr Univerzity Karlovy porazil soupeře z Českého vysokého učení technického 3:2 po samostatných nájezdech.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 31. října 2014


Dáme góla, dáme! Oblečte se do červené a vyrazte na Hokejovou bitvu

Kardinálská červeň je tím správným odstínem pro čtvrtek 30. října. Oblečeni v této univerzitní barvě můžete vyrazit fandit na Hokejovou bitvu do pražské Tipsport areny, kde bude o putovní pohár primátora Prahy usilovat i výběr Univerzity Karlovy.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 23. října 2014


Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů oslavilo 10 let

Ve čtvrtek 2. října oslavilo Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů 10. výročí od slavnostního otevření. A slavilo se jak jinak než sportem. Setkání se uskutečnilo v loděnici Regata v pražském Podolí.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 16. října 2014


Čtvrtý magisterský cyklus Erasmus Mundus TEMA zahájil, tentokrát v Praze

Program TEMA se studuje na čtyřech evropských univerzitách. Na každé z nich započal jeden cyklus, jenž dostal své jméno, symbolizující dané místo. Budapešťská generace se jmenovala Dunaj, zatímco ti, jež se poprvé setkali v sicilské Catánii, se nazývali Etna. Pařížská skupina letos vstupuje do druhého ročníku a nese označení Svornost. Na konci září tohoto roku se sjela do Prahy, aby se zúčastnila tzv. intenzivního týdne společně s novými studenty. Ti byli pokřtěni jménem Vltava.

Pokračování

Prof. PhDr. Luďa Klusáková, CSc., 15. října 2014


Na studentském Jarmarku se čistily zuby, hrál LARP i tančila salsa

Začátek nového akademického roku na Univerzitě Karlově se tradičně spojuje se studentským Jarmarkem. Ten letošní se uskutečnil v atriu Karolina v úterý 14. října. Během celého odpoledne a večera byla připravena různá hudební vystoupení, členové akademické obce i veřejnost se mohli seznámit se spolky, které na UK působí, nebo ochutnat něco dobrého z dílen obecně prospěšných nadací.

Pokračování

Jiří Pilip (SUUK), 15. října 2014


Studenti Pedagogické fakulty na jeden den obsadili dvorky

Studenti studentům aneb Zažij Peďák jinak. Tak by se dala nazvat akce Dvorky, která proběhla ve středu 8. října v hlavní budově Pedagogické fakulty UK. Jejím smyslem bylo ukázat studentům, že univerzitní studium není jen o tom, chodit do školy a ze školy, ale že je to čas, kdy se mohou sami realizovat.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 10. října 2014


Print je pro nás pořád vzácný, vzkazují studenti žurnalistiky

Studenti mediálních oborů na Fakultě sociálních věd připravili publikaci, na níž se podíleli jak oni, tak vyučující. „Nechtěli jsme udělat další z řady školních časopisů, šlo nám o to, vydat u příležitosti otevření nového studentského prostoru spíše něco jako tištěný suvenýr, který částečně reflektuje naše úsilí o změnu,“ říká jeden z editorů publikace, která byla pokřtěna 1. října.

Pokračování

FSV UK, 3. října 2014




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.