Výpis článků z archivu za měsíc: Listopad 2006


Laboratoř Carolina učí nevidomé studenty pracovat s počítači

"„Já jsem připraven,“ zaznělo z útrob stroje, což mě přesvědčilo, že programy opravdu fungují. Zrovna se na něj přihlásil Kalman Horvát, student etnologie na Filozofické fakultě:„Dříve jsem tady trávil čtyři až pět hodin týdně, ale teď už docházím jen příležitostně, protože mám počítač s potřebným softwarem doma,“ vysvětluje a se smíchem tlumí reproduktory, které nechal někdo před ním příliš hlasitě zapnuté."

Pokračování

23. listopadu 2006


Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK slaví druhé výročí

Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK vzniklo v rámci změn Organizačního řádu RUK a jeho zřízení bylo projednáno Kolegiem rektora dne 17. května 2004.

Pokračování

23. listopadu 2006


Pobyt na vysoké škole poskytuje postiženému čas a prostor k postupnému osamostatňování, píše exkluzivně pro iForum Mgr. Kudláček

"Studium na vysoké škole poskytuje (nejen) postiženému člověku získání akademického titulu, a tím mu poskytuje lepší výchozí podmínky pro další uplatnění v životě. Pobyt na vysoké škole poskytuje postiženému čas a prostor k postupnému osamostatňování."

Pokračování

13. listopadu 2006


UK má nový mediální koncern

Po dvou letech úspěchů časopisu Sociál, který vychází na Fakultě sociálních věd UK, se časopisecké nadšení šíří i na další fakulty. Nový magazín chystají na pražské „fildě“ a taky na Fakultě humanitních studií, kde začíná vycházet časopis Humr. Všechna tři periodika budou vycházet pod hlavičkou nového sdružení UK media.

Pokračování

3. listopadu 2006


Běh s rohlíkem přivítal nové studenty Filozofické fakulty

Fotoreportáž!! Již potřetí se konalo FAkultní Uvítání  Studentů – lekce FAUST na Filozofické fakultě. S podtitulem „orientační běh o přežití“ soutěžily tří až pětičlenné skupinky a v budově fakulty na Náměstí Jana Palacha či ve sklepení v Celetné čelily nástrahám svých starších kolegů.

Pokračování

1. listopadu 2006




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.