Výpis článků z archivu za měsíc: Prosinec 2014


Hokejisté UK nedali rakouským hráčům šanci. Po pohodlném vítězství zůstaly body v Praze

Výběr Univerzity Karlovy se nedal zastrašit v rámci Evropské univerzitní hokejové ligy (EUHL) ani protihráči z Rakouska. V úterý 9. prosince se na zimním stadionu Hvězda Praha proti sobě postavily týmy UK Praha a nováčka soutěže UHT Dukes Graz. Pražané snadno splnili roli favorita, když už po první třetině vedli 7:1, a přestože ve zbytku utkání výrazně stáhli nohu z plynu, zvítězili 9:4.

Pokračování

Martin Augustin (EUHL), 12. prosince 2014


Cenu prof. Matějčka letos obdržely tři studentky psychologie

Nadace prof. Matějčka každoročně uděluje v období adventu ceny za nejlepší diplomové práce v oblasti dětské a vývojové psychologie. Letos se rozhodla rada nadace ocenit tři práce, první místo získala Mgr. Lucie Matějovská za výzkum diagnostiky dyslexie u dětí.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 10. prosince 2014


Nejlepší mladí ekonomové roku 2014 jsou z CERGE-EI a IES FSV UK

Soutěž Mladý ekonom roku je určena českým občanům nebo studentům vysokých škol do 30 let a vyhlašuje ji už 21 let Česká společnost ekonomická. Letos všechna tři místa obsadili studenti CERGE-EI, Cena Karla Engliše a čestné uznání putovaly na IES FSV UK. Vyhlášení výsledků proběhlo na konci listopadu v rámci 8. bienální konference České společnosti ekonomické v prostorách VŠE.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 8. prosince 2014


Bridžový mistr z Matfyzu

Záliby studentů se rozbíhají nejrůznějšími a často nečekanými směry. Díky tomu se Matfyz může pochlubit úspěchem Jakuba Vojtíka, akademického mistra světa v bridži.

Pokračování

MFF UK, 8. prosince 2014


Hokejisté UK předvádějí v evropské lize skvělé výkony. Berou vítězství za vítězstvím

Výběr UK vstoupil do nové sezony Evropské univerzitní hokejové ligy ve skvělé formě. Za sebou má šest zápasů a šest vítězství. Naposledy porazil v Bratislavě v úterý 2. prosince slovenský tým Diplomats Pressburg vysoko 8:4. Nyní se chystá na rakouské soupeře, zápas proti UHT Dukes Graz si budou moci užít i univerzitní fanoušci, konat se totiž bude v úterý 9. prosince na pražském stadionu Hvězda.

Pokračování

Martin Augustin; red., 5. prosince 2014




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.