Výpis článků z archivu za měsíc: Únor 2007


ISIC přináší nejvíce výhod českým studentům

Máme tu začátek nového roku a s ním i nové slevy a výhody pro všechny studenty s platnou ISIC kartou. Na většině českých vysokých škol je ISIC vydáván v kombinaci s průkazem studenta vysoké školy. Přesto si mnozí studenti nejsou jisti, co si s ISIC kartou vlastně počít. ISIC už není pouze kartička na levné letenky a klíč ke slevám na dopravu, i když České dráhy stále poskytují zajímavé studentské ISIC slevy.

Pokračování

22. února 2007


IT diplomka roku: soutěž o nejlepší diplomové práce v Computer Science a Software Engineering

IT diplomka roku je soutěž o nejlepší diplomové práce v oblasti Computer Science a Software Engineering. Letos se rozběhl její první ročník, do kterého se mohou nejpozději do 31. 5. 2007 přihlásit všichni studenti denního studia se zaměřením na informační technologie na libovolné vysoké škole na území ČR, kteří dokončí svou diplomovou práci v roce 2006/2007 a jejíž téma zapadá do dané oblasti.

Pokračování

22. února 2007


Běžecký lyžařský kurz zrakově a tělesně postižených.

Kurz se konal v Jizerských horách v malé vesničce Jindřichov,která se nachází v blízkosti běžeckého areálu „Břízky“. Kurzu se zúčastnilo 5 zrakově postižených,z toho byli tři nevidomí a dva slabozrací.Dále  4 tělesně postižení s amputovanou horní končetinou.V rolích trasérů pracovalo 5 studentů FTVS a 5 instruktorů a doprovodů .Vedli zrakově a tělesně postižené nejen na běžeckých tratích,ale starali se o ně po celý den.

Pokračování

12. února 2007


Umea očima studenta a cizince

Umea, univerzitní město, situované cca 500km severně od Stockholmu, leží takřka na periferii Švédska a bezpochyby i na periferii Evropy, v akademickém světě má však tato univerzita dobrý zvuk a ani mezi studenty a akademiky na UK není neznámá. V rámci programu Erasmus (FSV, PedF) jezdí do Umea běžně čeští studenti.

Pokračování

8. února 2007




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.