Výpis článků z archivu za měsíc: Únor 2016


Vynikající studenti UK obdrželi Ceny rektora

Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima dnes ocenil nejlepší absolventy každoročně udělovanou prestižní Cenou rektora. Cenu převzalo sedm absolventů. Profesor Zima zároveň udělil Mimořádnou cenu rektora.

Pokračování

red., 24. února 2016


Prestižní Bolzanova cena putuje studentům FF, MFF a 3. LF UK

Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima dnes ocenil prestižní Bolzanovou cenou tři vybrané studenty. Oceněny byly dizertační práce o bio-etnografii obyvatele Jižní Afriky v kontextu apartheidu, o vývoji biosenzorů s povrchovými plasmony a o vstupu železa do lidského organismu prostřednictvím duodenálních enerocytů.

Pokračování

red., 24. února 2016


Studenti studentům: přestavba klubu v Celetné

V létě roku 2015 vypsala Univerzita Karlova architektonickou soutěž na návrh řešení prostor Studentského klubu Celetná, dříve známého jako K4. 21. října 2015 pak byly vyhlášeny výsledky, na nichž se shodla odborná porota: vítězem se stal návrh studentů oboru A + S (architektury a stavitelství) Fakulty stavební ČVUT Barbory Janů a Mikuláše Wittlicha. V tuto chvíli oba mladí architekti pracují na projektu, který odevzdají v březnu tohoto roku. Během letošních prázdnin by se pak klub měl proměnit v místo, kde se studenti z celé univerzity budou moci nejen v klidu učit, ale i relaxovat a setkávat se s přáteli.

Pokračování

Stanislava Kučová, 23. února 2016


Daniel Pražák vyjel za dětmi konžské ulice

Student Pedagogické fakulty UK Daniel Pražák, dnes předseda studentského spolku Drosophila, podnikl v roce 2013 dobrodružnou, ale pro své studium velmi důležitou cestu: vypravil se jako dobrovolník do Demokratické republiky Kongo, přesněji do lokality Lubumbashi, aby zde mohl v průběhu tří týdnů učit místní děti.

Pokračování

Stanislava Kučová, 19. února 2016


Interdisciplinární festival ukáže různé tváře migrace

Ve dnech od 22. do 25. února proběhne na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy interdisciplinární odborný festival Tváře migrace. Akci pořádají Spolek studentů historie FF UK, Filosofický spolek Praxis, Politologické sdružení POLIS a Pražský religionistický spolek.

Pokračování

FFabula, 16. února 2016


Studentský Majáles posouvá hranice. Buď u toho taky!

Nechceme ustrnout na místě, ale dávat si nové cíle a pokořovat nové výzvy, a to proto, aby také čtvrtý ročník Studentského Majálesu bavil návštěvníky, návštěvnice i nás, jeho pořadatele a pořadatelky. Ani letos však neopomeneme tradici majálesů z 60. let, které jsou nám inspirací a na které navazujeme.

Pokračování

Denisa Morongová, 15. února 2016


Indonéština znovu na scéně aneb proč si zvolit právě indonesistiku?

V akademickém roce 2016/2017 se bude na Filozofické fakultě UK po pěti letech opět otevírat obor indonesistika, a to v tříletém jednooborovém prezenčním bakalářském studiu. Přihlášky na tento obor je možné podávat do 8. dubna.

Pokračování

FF UK, 12. února 2016


Lyžovat mohou i těžce tělesně postižení

Další akcí pořádanou Centrem sportovních aktivit ZP studentů UK byl zimní výcvik, který se  konal na Husově boudě. Bouda je částečně bezbariérová, je umístěná v horní části Pece pod Sněžkou na výhodném místě přímo na sjezdové trati. Na akci s námi byli mj. i dva tělesně postižení studenti, kteří nikdy před tím nelyžovali, a my jsme jim chtěli tento prožitek umožnit.

Pokračování

PaedDr.Jan Hruša, CSc., 10. února 2016


Vítězem soutěže CFA Institute Research Challenge se stali studenti UK

V letošním ročníku soutěže CFA Institute Research Challenge se utkalo dvanáct týmů z devíti tuzemských a tří slovenských vysokých škol. Do finále, které se uskutečnilo ve středu 3. února, se probojovaly tři české a jeden slovenský tým. Prvenství získali studenti Univerzity Karlovy.

Pokračování

red., 5. února 2016


Letošní ples FF a PedF vás pozve na cestu kolem světa

V Kongresovém centru v Praze se bude letos 24. února konat již druhý ročník Společného reprezentačního plesu Filozofické a Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy. Tentokrát na téma Cesta kolem světa. Na co se můžeme na plese těšit, nám v rozhovoru prozradí moderátorská dvojice plesu – za FF UK Sára Drahokoupil Vidímová a za PedF UK Daniel Pražák.

Pokračování

Emma Wonka, 4. února 2016




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.