Výpis článků z archivu za měsíc: Březen 2007


Přijďte na srandaples v duchu 50´s a 60´s

Po roční pauze zorganizoval Institut mezinárodních studií opět Srandaples. Letos se nese v duchu 50's a 60's - tedy rock'n'roll, Pomáda, Šakalí léta, Rebelové a cokoliv, co si pod tím představíte. Na programu je klasický rock'n'roll v podání brněnské skupiny The Fireballs, taneční soutěž, předtančení, chybět nemůže ani půlnoční překvapení. Všichni jste srdečně zváni.

Pokračování

29. března 2007


"Když jsem viděl ostatní témata, zděsil jsem se"

Karel Smékal, vítěz Iberoamerické ceny a student Filozofické fakulty, píše exkluzivně pro iForum o své zkušenosti ze Španělska i genezi vítězné práce. "Po uveřejnění témat ostatních soutěžních prací jsem se zděsil, neboť se to mezi nimi hemžilo ekonomickými, sociologickými či geopolitickými tématy a řada prací byla očividně zkrácenými verzemi bakalářských či diplomových prací. Pomyslel jsem si, že já se svou prací, která se nedá označit ani termínem literární studie, nemám šanci na úspěch."

Pokračování

27. března 2007


Handicapování mají o studium stále větší zájem

Počet postižených lidí, kteří chtějí studovat, neustále roste. Podle Boženy Jirků, ředitelky Konta Bariéry, které handicapovaným studentům prostřednictvím fondu pomáhá, je dobře, že si uvědomují, jak je důležité vzdělání. V současné době fond podporuje 62 studentů, z toho dvě třetiny tvoří vysokoškoláci. Jsou mezi nimi nejen vozíčkáři, ale i nevidomí a neslyšící lidé. Ročně fond na stipendia věnuje 1,5 milionu korun.

Pokračování

1. března 2007




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.