Výpis článků z archivu za měsíc: Duben 2004


Cena rektora UK

Uděluje se absolventům magisterského studia, kteří v průběhu studia byli výbornými studenty a dosáhli významných výsledků ve vědecké či odborné činnosti na fakultě. Uděluje se jednomu z absolventů. Pro FF UK se uděluje cena Karla Engliše. Cena je udělována na základě návrhu fakulty nejpozději do 15. 7. Návrh musí být odůvodněn. Cena je po posouzení návrhů komisí udělována na vědecké radě UK, činí minimálně 10.000,- Kč.

Pokračování

26. dubna 2004


JARNÍ NABÍDKA SPORTOVNÍCH AKCÍ PRO ZDRAVOTNĚ HANDICAPOVANÉ STUDENTY A UČITELE UK

Jedním z kroků ke zlepšení podmínek studia zdravotně handicapovaných studentů na Karlově univerzitě je rozšíření nabídky sportovních možností. Volný čas strávený sportovními aktivitami přináší vedle kvalitní relaxace také množství zážitku a šancí poznat kolegy z jiných fakult a ročníků. Díky nabídce akcí, které připravil PaedDr. Jan Hruša z fakulty tělesné výchovy a sportu ve spolupráci s Mgr. Zdeňkem Doležalem z přírodovědné fakulty, nejsou o možnost sportovního vyžití ochuzeni ani zdravotně handicapovaní studenti a učitelé naší univerzity. Nabídka sportovních akcí na další měsíce se již připravuje.

Pokračování

23. dubna 2004


Absolvent´04

Akce Absolvent 2004 proběl v prostorách rektorátu ( Celetná 20, Modrá a Zelená posluchárna). V současné době připravujeme výběr z přímého přenosu.

Pokračování

22. dubna 2004


Děkan vám může přidělit kolej – využijte této možnosti

Děkani jednotlivých fakult totiž mají od šk. roku 2001/02 pravomoc přednostně přidělit místo na koleji studentům bakalářského a magisterského studia, kteří mají výrazný podíl na vědecko-výzkumné práci fakulty, při řešení projektů, grantů a prezentaci výsledků na studentských konferencích, sympoziích a dalších aktivitách.

Pokračování

VF, 21. dubna 2004


Přidělování kolejí pro školní rok 2004/05 – První informace

Při porovnání zásad pro rok 2004/05 se zásadami pro letošní školní rok je patrná snaha o zjednodušení a urychlení procesu podávaní a vyhodnocování žádostí, odbourání některých nadbytečných mezikroků a zlepšení komunikace mezi žadatelem o kolej a univerzitou.

Pokračování

13. dubna 2004


Univerzitná knižnica v Trondheime

Univerzitná knižnica v Trondheime (UBiT) má 11 pobočiek, ktoré sú lokalizované pri jednotlivých fakultách. Absolútna väčšina kníh je dostupná priamo na policiach, staršie a archívne zväzky sú uložené v skladoch. Knihy z políc v pobočke, kde ste zaregistrovaní nemožno objednať, je nutné si ich osobne vyzdvihnúť.

Pokračování

Lubomira Kuzmová, 13. dubna 2004


Studentům se nelíbí zrušení Junior pasu ISIC

Studentská komora Rady vysokých škol (SK RVŠ) nesouhlasí se zrušením studentských slevových karet Junior pas ISIC pro cestování na železnici. Karty Junior pas pro všechny mladší 26 let jsou totiž od 1.4.2004 sedmkrát dražší. „Vadí nám především to, že České dráhy studenty na chystané změny vůbec neupozornily,“ vysvětluje nespokojenost SK RVŠ její předseda Jiří Nantl.

Pokračování

Karolína Kučerová, 9. dubna 2004


Seznamte se se zahraničními studenty UK!

Každou středu v tomto letním semestru (2003/2004) máte unikátní možnost seznámit se s cizinci, kteří do Čech přijeli na výměnný pobyt. Přijďte se na nás někdy podívat do místnosti 217 na Hlavní budovu FF UK!!!! Jsme tam každou středu od 19 hodin!!!!!

Pokračování

6. dubna 2004


Poslední večeře

Plány na zvýšení hospodárnosti provozu menz a odbourání miliónových ztrát začínají nabývat konkrétní podoby. Jednou z menz určených k uzavření je menza umístěná v areálu koleje 17. listopadu.

Pokračování

VF, 2. dubna 2004


Studentský průkaz UK

Studentský průkaz UK - rozšíření výdejní doby Informačně-poradenské centrum UK, Celetná 13, Praha 1 je jedním z pražských výdejních míst studentských průkazů UK a studentských průkazů UK s licencí ISIC. Od února 2004 se zde těchto průkazů zhotovilo okolo 1430. Stále však je řada studentů, kteří si průkaz nevyzvedli, a proto od 1.4.2004 rozšiřujeme výdejní dobu, abychom studentům vyšli maximálně vstříc (viz přiložený leták). Na vaši návštěvu se těší pracovníci IPC.

Pokračování

2. dubna 2004




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.