Výpis článků z archivu za měsíc: Duben 2010


Vyhlášení výběrového řízení na poskytnutí nadačních příspěvků ze sbírky Světluška na studijní stipendia pro studium v zahraničí v akademickém roce 2010/2011

Nadační fond Českého rozhlasu ve spolupráci se společností Deloitte vyhlašuje výběrové řízení na poskytnutí nadačních příspěvků – studijních stipendií pro studium v zahraničí v akademickém roce 2010/2011.

Pokračování

29. dubna 2010


Seminář pro asistenty při studiu na UK

Informace o projektu Asistence při studiu, psychická úskalí pomáhajících profesí, přístup k osobám se sluchovým a zrakovým postižením a další témata nabídne Seminář pro asistenty při studiu na UK, který se uskuteční 27. 4. 2010v Informačně-poradenském centru UK, Celetná 13, Praha 1.

Pokračování

27. dubna 2010


Studenti PedF UK předvedli podkrkonošskou lidovou hru se zpěvy. Za zápočet

Studenti katedry české literatury PedF UK odehráli 20. dubna 2010 premiéru a (zatím) zároveň derniéru Komedie o Felsenburkovi, slavném rytíři. Stylové zázemí slepení s klenutými stropy jim poskytl Farní klub při kostele Panny Marie Sněžné v Praze. Nastudování představení nebylo jen kratochvilnou záležitostí, ale splněním povinnosti pro udělení zápočtu v semináři vedeném PhDr. Milošem Sládkem.

Pokračování

22. dubna 2010


Kulatý stůl ve formě telemostu

V pátek 9. dubna v pět hodin našeho času ( a 10,15 amerického času) se v prostorách Rozhlasové a televizní laboratoře, která je součástí katedry žurnalistiky, uskutečnil kulatý stůl ve formě telemostu. Na žádost státní univerzity v Lincolnu a Nebrasce tak mohli američtí a čeští studenti přímo diskutovat o domácích i zahraničně politických otázkách.

Pokračování

21. dubna 2010


Medici UK na stáži v Keni

Již třetí skupina mediků z 1. lékařské fakulty UK vyrazila na počátku letošního roku na stáž do keňského Itibo. Doprovod jim dělaly MUDr. Jarmila Klieščiková z oddělení tropické medicíny 1. LF UK, a MUDr. Šárka Karlová, stomatoložka z Písku. Studenti se během pětitýdenního pobytu účastnili ošetřování pacientů v ambulanci a na chirurgickém sále, zapojili se i do prenatální a poporodní péče.

Pokračování

15. dubna 2010


Seminář o studiu ve Francii

Dne 12. dubna ve 14:00 uskuteční další z dlouhé série seminářů o možnostech studia v zahraničí pořádaný Informačně poradenským centrem UK. Tématem semináře bude tentokrát „Studium ve Francii“.

Pokračování

14. dubna 2010


Pendlování mezi školou a sjezdovkami není snadné. Anna Kulíšková to i přes svůj handicap zvládá

Zatímco spousta vysokoškolských studentů má co dělat, aby zvládla studium, Anna Kulíšková vedle toho ještě stíhá vyhrávat medaile. Z letošní paralympiády ve Vancouveru přivezla bronz, z té před čtyřmi lety v Turíně dokonce stříbro. K tomu je držitelkou Křišťálových glóbů ze sjezdu a super-G.

Pokračování

13. dubna 2010


Je velmi zvláštní dozvídat se tolik o francouzské historii v České republice

Erasmovští studenti Annabelle Chiffre a Romain Mailho přijeli na Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy z jihu Francie, z Université Toulouse II – Le Mirail. Patří mezi 25 erasmovských studentů Univerzity Karlovy, kteří se v roce 2009/10 zapojili do doprovodného Erasmus programu Evropa dělá školu (v Evropě známého pod původním německým názvem Europa Macht Schule).

Pokračování

13. dubna 2010


Studentské forum a conference EAS, Bolu 2010, Turecko

Ve dnech 23. – 27.4.2010 se uskuteční v tureckém Bolu v pořadí již osmé studentské fórum pořádané v rámci mezinárodní konference EAS (Evropská asociace pro všeobecné hudební vzdělávání), která bude probíhat ve dnech 26. – 29.4.2010.

Pokračování

12. dubna 2010


Studenti UK mají svoji kandidátku na Královnu Majálesu

Studentská unie UK v úterý 6. dubna ve svém klubu K4 představila kandidátku Univerzity Karlovy na Krále, respektive Královnu Majálesu. Na večírku, kde se současně oslavily narozeniny maskota Studentské unie UK Karla z Karlovky a 662. výročí Univerzity, se návštěvníkům rázným vstupem na pódium představila Heda Čepelová.

Pokračování

8. dubna 2010




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.