Výpis článků z archivu za měsíc: Duben 2012


Apokalypsa v praxi může být i zábavná, ukázali studenti kulturologie

V pořadí desátý ročník studentské akce Okultění se letos přesunul ze dvora v Celetné ulici do klubu K4. Čáru přes rozpočet ovšem udělalo v pátek 27. dubna organizátorům počasí – sluníčko lákalo spíše k tomu vyrazit do přírody než trávit večer v podzemním sklepení, a proto se studenti rozhodli posunout začátek programu do pozdějších večerních hodin. Kdo přišel, mohl se seznámit s kandidáty na krále majálesu, poslechnout si hudbu, zkouknout divadlo nebo si vyzkoušet tradiční české míchačky.

Pokračování

30. dubna 2012


Začal s tím Diderot, dnes pokračují studenti Univerzity Karlovy na Wikipedii

Někteří před ní varují, jiní na ni nedají dopustit. Wikipedie na internetu slouží lidem už celé jedno desetiletí a nyní se do tvorby jejích hesel zapojili i studenti Univerzity Karlovy prostřednictvím speciálního projektu.

Pokračování

26. dubna 2012


V pátek vypukne v klubu K4 apokalypsa

Na půdě nejstarší české univerzity se bude konat již desátý ročník studentské umělecké soutěže Okultění pořádaný občanským sdružením Culto a samotnými studenty katedry teorie kultury Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Slavnostní vyhlášení soutěže spolu s bohatým doprovodným programem proběhne v pátek 27. dubna 2012 v klubu K4. Přijďte a užijte si možná poslední ročník před apokalypsou, tak jak ji předpověděli Mayové...

Pokračování

26. dubna 2012


Studentům budu radit v krizových situacích, slibuje král UK

„Pívo v menzách, transparentnější oblékání spolužaček a zavedení otočeného školného.“ S takovým program bude o korunu krále majálesu bojovat Převtělení svatého Václava alias Václav Havlík, student práv a marketingové komunikace a PR na Univerzitě Karlově, který se stal králem za UK pro rok 2012.

Pokračování

16. dubna 2012


Můžeme si tu vzájemně hlídat děti, chválí studenti bydlení na manželské koleji

Chodba ve třetím patře Koleje Hvězda vypadá trochu barevněji než v jiných částech budovy – je plná dětských hraček a kočárků pro panenky. V tomto křídle budovy totiž bydlí studenti Univerzity Karlovy i se svými partnery a dětmi. Žije zde i Michaela Jančíková a Michal Šibík ze Žiliny se svou pětiletou dcerou Terezkou. Michaela studuje třetím rokem všeobecné lékařství na 2. lékařské fakultě UK. Než si hledat v Praze nákladný podnájem, využili s partnerem možnost bydlení na manželské koleji.

Pokračování

11. dubna 2012


Porotu letos zaujala animovaná cesta vlakem

Cenu sv. Lukáše letos získala studentka pátého ročníku jednooborové výtvarné výchovy na PedF UK Kateřina Hausenblasová za práci Cesta vlakem. „Svým vítězstvím jsem byla docela překvapená, myslím, že v soutěži bylo spousta daleko lepších prací. Snad porota věděla, co dělá,“ říká s úsměvem vítězka.

Pokračování

10. dubna 2012


Po triumfu na Hokejové bitvě se borci UK na šampionátu trápili

Hokejisté tuzemských vysokých škol poměřili od 19. do 30. března své síly na devátém akademickém hokejovém mistrovství a sedmém ročníku Memoriálu Jana Eysselta. Sportovcům Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy se po skvělém úspěchu v Hokejové bitvě na mistrovství nedařilo.

Pokračování

4. dubna 2012


I studenti s amputací mohou lyžovat jako zdraví

Jedním z cílů činnosti Centra sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK je otevírat hendikepovaným nové sportovní obzory. V italské Paganelle proto proběhl od 17. do 24. března lyžařský seminář, který se konal v spolupráci s firmou Otto Bock ČR a profesní organizací protetiků a ortotiků FOPTO.

Pokračování

2. dubna 2012




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.