Výpis článků z archivu za měsíc: Květen 2004


Nalaďte si mozek na vyšší výkon

Noční kávové sedánky u stohů skript a poznámek jsou pro mnohé nedílnou součástí koloritu zkouškového období. Existuje řada možností jak zmobilizovat síly a nepodlehnout uspávající atmosféře ticha pozdních hodin. Vedle kofeinu a tzv. chytrých drog se stále hlasitěji ozývají tóny ze sluchátek psychowalkmanů. Tahle chytrá věc se u nás poprvé objevila v roce 1995 a od té doby se zájem o ni neustále zvyšuje.

Pokračování

Tomáš Sachr, 28. května 2004


Knihovny Ústavu románských studií a Centra komparatistiky na Filosofické fakultě

Do místní knihovny neproudí zrovna davy studentů, paní knihovnice tak většinou něco kutí ve vedlejší místnosti. Když sem přijdete, jste odkázáni na zlatý zvonek na pultíku. Je to zvláštní, zvonit na někoho zvonečkem, člověk se při tom trochu stydí. Kýžený text si předem vyhledáte v šuplíčkovém katalogu, napíšete si údaje na lístek a pokud mají knihu ve více exemplářích, půjčí vám ji druhý den na měsíc domů.

Pokračování

Veronika Štefanová, 19. května 2004


Národní knihovna a studenti

Stesky po větším množství knih, které si můžete alespoň krátkodobě půjčit, uslyšíte od mnoha studentů, někdy nezbývá než si potřebnou literaturu opatřit na vlastní náklady. Skripta v klasické sešitové formě jsou relativně dostupná, těch je ale minimum, z vlastní zkušenosti z Fakulty sociálních věd mohu doplnit, že v některých studijních oborech na ně téměř nenarazíte. .

Pokračování

Tomáš Sachr, 19. května 2004


Studijní stres hrozí větší krátkozrakostí

Studijní stres škodí očím. K tomuto závěru dospěli badatelé kodaňské univerzity, kteří sledovali 500 dospělých osob ve věku od třiceti do šedesáti let. Mezi vysokoškoláky je podle nich dvojnásobný počet krátkozrakých než mezi osobami s jiným stupněm vzdělání. Příčinou je zřejmě stres pro oči, který se hromadí v přímé závislosti na době studia.

Pokračování

(ČTK, zr), 18. května 2004


RACEK v KARLÍNĚ

Amatérský Postmoderní Čechov RACEK v KARLÍNĚ (komedie) - Hudební divadlo Karlín Křižíkova 10, Praha 12., 13., 14. a 16. května 2004 vždy od 20.00. Sál je příjemně vytopen. Vstup na vlastní nebezpečí. Podpořte nové formy umění! Dotazy: depresivni@seznam.cz.

Pokračování

12. května 2004




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.