Výpis článků z archivu za měsíc: Květen 2005


Studentská reprezentace stále podporuje reformu dotací na bydlení

Studentská komora Rady vysokých škol (SK RVŠ) stojí za stávající podobou reformy přidělování prostředků na ubytování vysokoškoláků. Podle názoru studentské reprezentace nový systém přispěje k odstranění nespravedlnosti, dané kapacitou kolejí na jednotlivých školách, a umožní velkému množství studentů dosáhnout na podporu ubytování.

Pokračování

26. května 2005


Rádio v režii studentských dobrovolníků

Rádio Akropolis je členem studentské unie ČVUT, pracují v něm ale i studenti z řady jiných vysokých škol, včetně Univerzity Karlovy. V současné době si ho můžete naladit přes internet, v Praze také přes kabelové připojení. Podle redaktorů rádia je jeho další vývoj v rukou studentů. „Kdo by se chtěl do našeho snažení zapojit a pomoct nám právě třeba s informováním o akademickém dění, má do redakce dveře otevřené.“

Pokračování

Lucie Horáčková, 20. května 2005


Univerzita ve stínu Evropského parlamentu

Universite Libre de Bruxelles patří mezi frankofonní belgické univerzity s velkou tradicí. Je zde možné studovat od společenských po technické obory. ULB se řadí mezi velmi kvalitní univerzity, na nichž přednáší přední odborníci nejen z Belgie, ale i dalších zemí. Heslem zdejší akademické půdy je multikulturalismus.

Pokračování

3. května 2005




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.