Výpis článků z archivu za měsíc: Květen 2010


Rektorský den pro studenty se speciálními potřebami

Sportovní rektorský den pro studenty se speciálními potřebami byl z provozních důvodů naplánován až dva týdny po tom celouniverzitním. Snad posun na 27. května zajistí alespoň lepší počasí, aby si studenti i jejich doprovod mohli užít všech aktivit, které podolská loděnice nabízí.

Pokračování

27. května 2010


Dobře nám tak. Výtvarný salón Na schodech je živým prostorem

Originální výstavní síní pro práce studentů Katedry výtvarné výchovy Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy bylo zadní schodiště budovy, speciálně kvůli nim fungl nově zrestaurované. Výstava se také tak jmenuje - „Na schodech“ - a zájemci si ji mohou prohlédnout do 21. května v budově fakulty v ulici M. D. Rettigové.

Pokračování

20. května 2010


Palachova cena za práci o studentech Jednoty bratrské

Květnové zasedání vědecké rady Filozofické fakulty UK mělo hned jako druhý bod programu uvedenoPředání Ceny Jana Palacha studentce Mgr. Markétě Růčkové“.  Tato jediná oficiální fakultní cena se každoročně uděluje za vynikající samostatnou publikační činnost, za mimořádný přínos ročníkové, bakalářské či magisterské diplomní práce nebo za výraznou společenskou aktivitu zvyšující prestiž UK.

Pokračování

20. května 2010


Studentská soutěž ACM SPY o 1 000 EURO je zahájena

Studentská soutěž ACM SPY pro rok 2010 byla zahájena. Soutěží se o nejlepší diplomovou a o nejlepší bakalářskou práci v oblasti informatiky a informačních technologií, vítězové získají finanční odměnu ve výši 1 000 € a 300 €. 

Pokračování

19. května 2010


Druhý ročník studentské geografické konference New Wave

V pátek 14. května 2010 proběhl na Albertově již druhý ročník studentské konference New Wave. Diskutována byla jak problematika protipovodňové ochrany, tak např. otázky mezinárodní migrace nebo budoucího populačního vývoje Česka.

Pokračování

18. května 2010


Erasmus očima třech finských studentek

Mari Jännetyinen, Milla-Mari Naukkarinen a Minna Lappalainen strávily půl roku studiem oboru Výtvarná výchova na Pedagogické fakultě, což jim dalo jedinečnou možnost porovnat přístup k výuce tohoto předmětu na Univerzitě Karlově a jejich domácí vysoké škole, Laponské univerzitě v Rovaniemi.

Pokračování

18. května 2010


Škola, pivo, zpěv

Pivo natočené od děkana, vynikající klobásy a zábava dlouho do večera přímo na fakultě? Mnozí si takto představují školu svých snů. Studenti Fakulty sociálních věd UK si na jeden den vyzkoušeli, jaké by to bylo. V rámci oslav 20. výročí založení fakulty studenti společně s vedením uspořádali celodenní festival v prostorách budovy Hollaru, kde část FSV sídlí.

Pokračování

17. května 2010


Proč jste se rozhodli zúčastnit se Rektorského sportovního dne?

Sláva vítězům, čest poraženým. Rektorský sportovní den je zasvěcen především pohybu a radosti z něj. Přijít mohl každý student, výběr disciplín byl opravdu velký. Fotogalerie

Pokračování

17. května 2010


Cena Josefa Vavrouška pro rok 2010

Děkan Fakulty sociálních věd vyhlásil 15. ročník soutěže o Cenu Josefa Vavrouška pro autory studentských prací s tématy z oblasti ekologie, ochrany životního prostředí, udržitelného rozvoje a související problematiky. Orientační věková hranice pro účastníky je 35 let. Cena je spojena s finanční odměnou. Termín zaslání práce a povinných příloh je 2. července 2010.

Pokračování

17. května 2010


Hnízdo sportu a jeho kontrasty. Rektorský sportovní den 2010 na FTVS UK

„Tak tedy překážky rozhodně nejsou moje oblíbená disciplína,“ prohlásil rozmrzele přesvědčený koulař, nespokojený se svým výkonem, když doběhl do cíle v pořadí třetí závodní disciplíny atletického víceboje, který byl pro návštěvníky Rektorského sportovního dne připraven v atletickém areálu Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy.

Pokračování

13. května 2010


Integrace zdravých a zrakově postižených zaměstnanců a studentů UK na sportovních akcích

Dne 24.4.2010 se konala sportovní akce Centra sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK ve spolupráci s Tyflocentrem Praha. Na tento den jsme připravili cyklistickou vyjížďku podél Vltavy na Zbraslav. Měli jsme velké štěstí na dobré počasí.

Pokračování

7. května 2010


Sixty Years After. Pamětníci řecké občanské války vzpomínají v interview studentů IMS, UK FSV

Od začátku letního semestru 2010 probíhá na Institutu mezinárodních studií, UK FSV, ojedinělý projekt s názvem Sixty Years After. Memory of Greek Civil War Refugees in Czechoslovakia, 1949-2009. Připraven byl pod vedením dr. Kateřiny Králové ve spolupráci s letitými zahraničními partnery, soluňskou University of Macedonia a Civil Wars Study Group. Záštitu nad projektem převzal ředitel IMS doc. Jiří Vykoukal a především německá nadace Erinnerung, Verantwortung, Zukunft (EVZ) v rámci svého programu Geschichtswerkstatt Europa, která projekt financuje. Cílem týmu složeného z českých i řeckých studentů a akademiků je analyzovat pomocí metod orální historie životní příběhy pamětníků řecké občanské války, kteří přišli do naší země koncem 40. let, a představit je v socio-politickém kontextu studené války české veřejnosti.

Pokračování

5. května 2010




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.