Výpis článků z archivu za měsíc: Červen 2006


Nové stipendium pro doktorské studium přírodních věd a techniky v USA

Komise J.W. Fulbrighta vyhlašuje nový stipendijní program určený pro studium vědecko-technicky zaměřených doktorských programů na univerzitách ve Spojených státech amerických. Stipendium se uděluje na dobu tří let, poté americké univerzita převezme financování do doby získání titulu Ph.D.

Pokračování

27. června 2006


Má zkušenost s kanceláří Erasmus na 3. lf UK

Nedávno se mi dostal do ruky časopis Univerzity Karlovy v Praze Forum 2/06, kde jsem si přečetla článek „Erasmáci“, ve kterém zahraniční studenti programu Socrates/Erasmus vyjadřují své pocity s průběhem jejich pobytu na Univerzitě Karlově. Samozřejmě mě nejvíce zajímal názor studenta pobývajícího na naší 3. lékařské fakultě.

Pokračování

26. června 2006


Co mi dal a co mi vzal Mnichov

O pobytu v zahraničí jsem začal uvažovat již na počátku jara 2002. Vše šlo poměrně hladce s tím, že na jaře 2003 odjedu do Marburgu. Hladce to však šlo jen zdánlivě, protože jsem neměl to základní - kvalitní projekt disertace. Ten jsem sepsal během léta 2003 a při sepisování své první výroční zprávy - na konci roku 2003 - jsem spíše utrousil, že bych rád vyjel na zahraniční stáž.

Pokračování

Mgr. Miroslav Kudláček, 21. června 2006


V Nebi se hraje klasika, Peklem otřásá elektronika a hip-hop

„V Nebi se hraje klasika, Peklem otřásá elektronika a hip-hop. Mladý, rebelující anděl Asbeel se naučí obojí, takže ho neberou ani v Pekle, ani v Nebi; zato na Zemi jeho kapela The Angels fascinuje publikum. Jsou prostě boží! Jak Nebe, tak Peklo vidí v andělské skupině prostředek k prosazování svých zájmů na Zemi, takže se strhne bitva...“ Skladatel Lukáš Hurník a libretista a student FHS UK Petr Čenský představili muzikálovou show, která měla světovou premiéru 1. června v divadle Bouda.

Pokračování

9. června 2006


Island, Lichtenštejnsko, Norsko – nový studijní program

V současné se době se připravuje nový studijní program, který ponese název Fond pro podporu spolupráce škol a který bude podporovat spolupráci mezi ČR a Islandem, Lichtenštejnskem a Norskem. Tento fond je jedním z blokových grantů Finančních mechanismů EHP/ Norska. Tento studijní program bude určen českým středním školám, vyšším odborným školám, vysokým školám a neziskovým organizacím, které se zabývají vzděláváním.

Pokračování

8. června 2006


Seminář Speciální potřeby studentů s handicapem

Dne 26. května 2006 se konal seminář s názvem Speciální potřeby studentů se zdravotním handicapem, který pořádala Poradna pro studenty s handicapem při katedře speciální pedagogiky. Pořadatelky semináře Doc. PhDr. Lea Květoňová, Ph.D. a PaedDr. Vanda Hájková krátce představily poradnu, která je zapojena do celouniverzitního projektu Zkvalitňování podmínek studia handicapovaných studentů na UK.

Pokračování

1. června 2006




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.