Výpis článků z archivu za měsíc: Červen 2014


Nepromarněte šanci absolvovat odbornou stáž na Filozofické fakultě

Na podzim proběhne na Filozofické fakultě UK již třetí ročník odborných stáží pro středoškoláky. Vybraní studenti budou moci strávit celkem 24 hodin na některé z kateder nebo v některém z ústavů. Letos se jich zapojilo celkem 25. Uzávěrka přihlášek je 31. srpna.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 26. června 2014


Padesát kurzů oboru sociologie se proměnilo v 2D mapu

Jaký „tvar“ má obor sociologie? Tuto poněkud nezvyklou otázku si položili sociologové z Institutu sociologických studií FSV UK. Chtěli totiž vědět, jakým způsobem a jak moc navzájem souvisí jednotlivé vyučované kurzy. Průzkum zpracoval student sociologie Bc. Šimon Fiala.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 23. června 2014


Studenti Právnické fakulty UK v mezinárodní soutěži vybojovali bronz

Studenti Právnické fakulty UK dokázali i v mezinárodním srovnání, jak nadaní a schopní posluchači chodí na UK. V soutěži The Central and East European Moot competition určené studentům práv pocházejícím ze zemí střední a východní Evropy, předvedli skvělé výkony a umístili se na celkovém třetím místě.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 20. června 2014


Ztráta ve sjezdu znamenala pro mistryni světa ve Ski & Golfu další stříbro

Jeden den lyžování na ledovci a dva dny na greenu, to je kombinace vyvolávající představu ideální dovolené, pro studentku medicíny Evu Koželuhovou však znamená stres a desítky tréninkových hodin. Mistryně světa ve Ski & Golfu vybojovala na letošním šampionátu již potřetí druhé místo.

Pokračování

Petra Köpplová, 18. června 2014


Na Českých akademických hrách budou o medaile bojovat tři stovky studentů UK

Nikola Sudová, Jiří Magál nebo Aleš Razým. Česká sportovní reprezentace přijede podpořit studenty, kteří se přihlásili na 13. ročník Českých akademických her. Největší sportovní vysokoškolská událost roku se uskuteční od 22. do 27. června v Liberci. Univerzitu Karlovu budou na hrách zastupovat téměř tři stovky studentů.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 16. června 2014


Cyklistiku a kánoe zvládnou i velmi těžce tělesně postižení

Centrum sportovních aktivit testovalo sportovní možnosti amputovaných na obou dolních končetinách. Jako lokalita přívětivá k handicapovaným sportovcům byla vybrána Šumava a horní tok Vltavy, protože jsou zde kvalitní cyklistické trasy a Vltava je nad Lipnem mírná bez výrazných peřejí a jezů.

Pokračování

red., 12. června 2014


„Bál jsem se beztvarosti“, říká básník Ondřej Hanus, laureát Ceny Jiřího Ortena

Cenu Jiřího Ortena, prestižní ocenění pro autory do třiceti let, letos za sbírku Výjevy získal básník Ondřej Hanus, absolvent a nynější doktorand Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.

Pokračování

Daniel Soukup (FF UK), 10. června 2014


Pomoc, moč, pomoc! Hříčka v názvu pomohla do semifinále FameLabu

Pomoc, moč, pomoc. Stovky hodin laboratorního výzkumu zkrátil doktorand 1. lékařské fakulty UK Matyáš Krijt do tříminutové prezentace a ve vědecké popularizační soutěži FameLab postoupil do mezinárodního semifinálového kola, které se konalo v anglickém Cheltenhamu.

Pokračování

Petra Köpplová, 9. června 2014


Malé vítězství. Čistě studentská posádka osmiveslice UK byla nejrychlejší

Ostré sluneční paprsky zrcadlící se na hladině Vltavy dodávaly prázdninovou atmosféru čtvrtému ročníku závodu Univerzitních osem. V klání osmiveslic vysokých škol, které se v Praze uskutečnilo v pátek 6. června, si tým Univerzity Karlovy dojel pro celkové třetí místo. Osma UK však získala zvláštní ocenění jako nejrychlejší veslice složená čistě jen ze stávajících studentů.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 6. června 2014


Studenti rusistiky a lingvodidaktiky zavítali na 10 dní do Moskvy

Ve druhé polovině května vyrazilo devět studentů katedry rusistiky a lingvodidaktiky Pedagogické fakulty UK na výměnný pobyt do Moskvy, kde kromě historie poznávali také zdejší kulturu, kuchyni a samozřejmě školství. Ruští studenti do Prahy na oplátku přijedou v září tohoto roku.

Pokračování

red., 2. června 2014




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.