Výpis článků z archivu za měsíc: Červen 2017


První absolvent, který vystudoval UK za mřížemi: Na zkoušky jsem se těšil

Není asi úplně běžné, aby vězeň říkal, že dostat dlouhý trest byla výhoda. Padesátiletý V. M. (jméno ani čin, za který ho soud poslal za mříže, si nepřeje zveřejňovat) však říká, že právě díky tomu se mu podařilo absolvovat bakalářské studium oboru teologické nauky v kombinované formě na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 20. června 2017


Nositel Nobelovy ceny za chemii předal ceny úspěšným studentům UK

Francouzské velvyslanectví v České republice pořádá každoročně ve spolupráci s partnerskými společnostmi soutěž o vědecké ceny, jejímž smyslem je vyzdvihnout nejlepší výzkumné práce studentů a mladých vědců z vybraných oborů.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 18. června 2017


Fitko jako nové náboženství, krást ve Žďáru se vyplatí. Třetí kolo Science slamu

Popularita fenoménu, který se šíří pod anglickým označením science slam, v posledních letech neustále stoupá. Jeho cílem je zábavnou formou prezentovat veřejnosti vědecké a výzkumné úspěchy mladých akademických pracovníků. Letos poprvé se projektu účastní i Univerzita Karlova.

Pokračování

Kamila Špinarová, 15. června 2017


Erasmus slaví třicítku. Jeho potomek tři roky

Neúspěšnější studentský program Evropské unie – Erasmus – letos slaví třicáté narozeniny. Kolik jím za tu dobu prošlo posluchačů a jaká pozitiva jim do života přinesl? Pojďte se s námi podívat na přehled nejzajímavějších faktů a dat.

Pokračování

Ivana Herglová, Kamila Špinarová, 15. června 2017


Outdoorové aktivity si můžou užít i tělesně postižení

Lipenská přehrada minulý týden přivítala účastníky kurzu vodních sportů, jejž organizovalo Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK. Kurzu se zúčastnil také Pavel, paraplegik, který nemá aktivní svaly trupu.

Pokračování

Jan Hruša, 14. června 2017


Další studenti procházejí Crash Testem. Uspořádali výstavu absolventů AVU 93/94

V polovině devadesátých let čerství absolventi, dnes uznávání umělci. Topičův salon bude následující měsíc hostit výstavu, kterou připravila skupina studentek dějin křesťanského umění na Katolické teologické fakultě UK. Projekt Rekonstrukce AVU 93/94 představí absolventské práce studentů této umělecké školy.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 13. června 2017


Marek Šindelka: Myslel jsem, že doba, kdy se určovalo, kdo má co psát, už skončila

Kdo si jednou přečte pasáž z románu Marka Šindelky Únava materiálu o tom, jak se dospělý člověk musí vměstnat do miniaturního prostoru v motoru auta, aby ho pašeráci lidí dostali z jeho válkou zmítané země do „bezpečí“, už na ni asi nikdy nezapomene.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 6. června 2017




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.