Výpis článků z archivu za měsíc: Červenec 2009


Evropské studentské fórum v Tallinnu

Ve dnech 1.7. až 4.7.2009 se v estonském hlavním městě Tallinnu uskutečnil v pořadí již osmý Evropský hudební kongres EAS (Evropská asociace učitelů pro hudební výchovu) a v jeho rámci sedmé Evropské studentské fórum EAS (29.6.-2.7.2009). Kongres představuje každoroční odborné setkání učitelů všech stupňů, kulturních pracovníků, politických zástupců Evropského parlamentu, prezidentů, členů výborů evropských hudebních svazů a předních představitelů světové organizace ISME a pojednává o hudebním vzdělávání, výchově dětí a mládeže ve všech zemích EU.

Pokračování

29. července 2009


Jedna z cest na výsluní. V Praze skončil 17. ročník The American Institute on Political and Economic Systems

Slavnostním shromážděním se ve Velké aule Karolina v Praze dnes skončil 17. ročník The American Institute on Political and Economic Systems (AIPES). Pořadatelem byla Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy ve spolupráci s Fondem pro americká studia a Georgetown University ve Washingtonu, které sponzorují pořádání intenzivních vzdělávacích kurzů pro studenty z různých zemí světa už třicet let.

Pokračování

24. července 2009


Mysli a vyhraj. Tříměsíční stáž v americké pobočce AVG

AVG TECHNOLOGIES CZ prodlužuje soutěž pro studenty o stáž v kalifornském SILICON VALLEY

Pokračování

22. července 2009


(Ne)snesitelná lehkost filmového bytí

Kdo nemusí, neměl by být u smutného odstrojování festivalového gala hotelu Thermal, z něhož se nemilosrdně vyloupne jeho nehostinný betonový skelet. Je to pohled smutný, šedý a nostalgický, s nímž by se nemělo z festivalu odjíždět.

Pokračování

17. července 2009


Křišťálový globus získal Anděl u moře

Rozdáním Křišťálových globů skončil 44. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Křišťálový globus pro nejlepší film festivalu si odnesl belgicko-kanadský snímek Anděl u moře režiséra Frédérica Dumonta. Film vypráví o hořkém dětství malého Louise, který vyrůstá s milovaným, ale maniodepresivním otcem.

Pokračování

16. července 2009


Antikrist von Trier přivezl svůj nový film

Hysterie ve Velkém sále

Pokračování

10. července 2009


S kým se potkáme v příštím roce?

Studenti z celé republiky se na konci semestru sjížděli na Karlovu Univerzitu, aby se pokusili úspěšně složit přijímací zkoušky, a získali tak index opravňující je ke studiu vysněného oboru. My jsme je na chvíli vyrušili a provedli mezi nimi bleskovou anketu.

Pokračování

9. července 2009


(Ne)snesitelná lehkost filmového bytí

Můžete sem jezdit pravidelně, a přesto mít pokaždé pocit, jakoby to bylo poprvé. Můžete usedat v kinosále krátce po osmé, trávit v něm celé dny a odcházet hluboko po půlnoci – a přesto nikdy nemůžete stihnout více než dvě stovky filmových příběhů, které se souběžně řítí festivalovými projekcemi. Můžete si být jisti, že tady potkáte všechny filmové kámoše. A také si můžete lehnout na trávník před Thermalem a pozorovat filmové nebe nad vámi, téměř se dotknout  jeho hvězd a vyrazit po jejich stopách na červeném koberci – neboť toto je na nějakých devět dnů (a plnohodnotných nocí) střed současného filmového světa.

Pokračování

9. července 2009


Co si nenechat ujít 9. 7.

Které filmy byste si rozhodně neměli nechat ujít, doporučuje Festivalový deník.

Pokračování

8. července 2009


Co si nenechat ujít 10. 7.

Které filmy byste si rozhodně neměli nechat ujít, doporučuje Festivalový deník.

Pokračování

8. července 2009


Juraj Herz: Na natáčení jsme měli i vymítače ďáblů

V úterý večer si v Karlových Varech odbyl slavnostní světovou premiéru horor T.M.A. A už ve středu brzy ráno režisér Juraj Herz odpovídal na otázky novinářů, krátce poté už z Varů odjel na natáčení svého dalšího filmu Habermannův mlýn.

Pokračování

8. července 2009


Více než šest hodin filmu denně může škodit vašemu zdraví

Oči už nemohou? Ještě máte uši.

Unaveni kinem vylézáte ze sálu po páté projekci toho dne a hledáte způsob, jak se osvěžit, aniž byste museli vnímat další bláznivé sekvence obrázků. Sestavili jsme pro vás menu pro uši, které vás udrží vzhůru dlouho do noci. A oči? Ty můžete klidně zavřít.

Pokračování

6. července 2009


Překvapení! Vary promítnou Hledá se Eric

Jako Film – Překvapení bude letos ve Varech k vidění nový film Kena Loache Hledá se Eric (Looking for Eric). Film premiérově uvedený v hlavní soutěži letošního festivalu v Cannes bude promítnut 8. a 9. července. Komedie vypráví o pošťákovi, který vyhledá svého „fotbalového boha“ Erica Cantonu se žádostí o radu. Erica Cantonu, někdejší hvězdu Manchester United hraje sám Cantona a dle ohlasů z Cannes velmi zdařile. „I am not a man, I am a Cantona,“ shrnuje svou pozici u svých fanoušků sama fotbalová hvězda ve filmu.

Pokračování

6. července 2009


Isabelle Huppertová obdržela Křišťálový globus

Křišťálový globus za mimořádný přínos světovému filmu dnes v podvečer ve Velkém sále přebrala Isabelle Huppertová, jedna z hlavních hvězd letošního festivalu.

Pokračování

5. července 2009


Forman uvedl světovou premiéru Procházky

Po červeném koberci se v sobotu odpoledne opět, stejně jako při slavnostním zahájení, prošel režisér Miloš Forman s manželkou. Doplnila je početná delegace tvůrců filmu Dobře placená procházka, který si ve Varech odbyl právě v sobotu světovou premiéru.

Pokračování

5. července 2009


Na východ od Západu: benzinky a synové slavných otců

Čtrnáct filmů ze všech koutů bývalého sovětského bloku představí karlovarská sekce Na východ od Západu. Nechybí české El Paso, náctiletí sebevrazi ani Gagarin.

Pokračování

3. července 2009


Osobnosti festivalu

Koho budete moci v Karlových Varech potkat? I letos přijali pozvání na Mezinárodní filmový festival významné osobnosti z filmové branže.

Pokračování

2. července 2009


Soutěžní sekce

Výjimečné postavení oficiální soutěže MFF Karlovy Vary přiláká tradičně největší pozornost diváků. Do soutěže jsou zařazeny pouze filmy vyrobené po 1. lednu 2008, které zatím nebyly uvedené v soutěži jiných mezinárodních festivalů. Snímky, jež prošly náročným výběrem, se představí odborné i divácké porotě ve světové, mezinárodní nebo evropské premiéře.

Pokračování

2. července 2009


Češi na festivalu

Nenechte si utéct prezentaci českých filmů.

Pokračování

2. července 2009


Karlovarský festival očima Kateřiny Kadlecové

O jedinečnosti atmosféry karlovarského festivalu jsme si povídali s Kateřinou Kadlecovou, editorkou Festivalového deníku a mimo jiné i spolupracovnicí univerzitního magazínu Forum.

Pokračování

2. července 2009


Festivalová nabídka pro studenty se zvláštními potřebami

Ani studenti se zdravotním postižením se nemusejí bát vyrazit na karlovarský festival. Připraveny tu pro ně jsou speciální nabídky a služby.

Pokračování

1. července 2009


44. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je tu!

Kde se ubytovat, jak sehnat vstupenky a na co se jít určitě podívat? iForum vám poradí..

Pokračování

1. července 2009


Kde, co, jak...

Bloudit po Karlových Varech je zbytečné. Přinášíme pár praktických rad a tipů, kde se nejlépe ubytovat, jak se po městě pohybovat a kde se vlastně promítá, abyste svůj čas mohli věnovat opravdu jen festivalovému programu.

Pokračování

1. července 2009


Výhodnější vstupenky na karlovarský festival pro studenty

Studenti mají již tradičně možnost získávat vstupenky za zvýhodněných podmínek. Stačí si oproti předložení potvrzení o studiu zakoupit kartu Festival Pass.

Pokračování

1. července 2009




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.