Výpis článků z archivu za měsíc: Červenec 2014


Medici pilovali své chirurgické dovednosti na zvířecích vzorcích

Slavnostním zakončením na plzeňské radnici se v pátek 11. července po dvoutýdenní intenzivní práci rozloučili účastníci Letní školy experimentální chirurgie – vzdělávacího kurzu zaměřeného na seznámení s metodikami vědecké a výzkumné práce a nácviku chirurgických technik. Kurz připravila Lékařská fakulta UK v Plzni.

Pokračování

Ing. Barbora Černíková; MUDr. Václav Liška, Ph.D. , 18. července 2014


Studenti bojují proti útlaku prostřednictvím autorských divadelních představení

„Lidé se často stydí za to, že jsou oběťmi útlaku. Divadlo utlačovaných je způsob, jak o něm dát vědět i ostatním a jak to změnit,“ říká Mgr. Dana Moree, Dr., která již druhým rokem vede na Fakultě humanitních studií UK kurz tzv. divadla utlačovaných.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 16. července 2014


Studenti poskytují pod dozorem advokátky bezplatnou právní pomoc

Studenti Právnické fakulty UK už během svého studia sbírají praktické zkušenosti a snaží se aplikovat v praxi to, co se na fakultě naučili. Někteří z nich, kteří působí v Právnickém akademickém spolku Juristi při Právnické fakultě UK, tak provozují bezplatnou internetovou právní poradnu. Než své odborné rady předají tazatelům, nově je nyní kontroluje i zkušená advokátka.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 9. července 2014


Místo prázdnin studenti vyjedou na archeologické naleziště v Izraeli

Izrael je zemí zaslíbenou nejen pro věřící, ale i pro archeology. Už třetím rokem tam proto vyjíždějí také skupiny studentů Evangelické teologické fakulty UK pátrat po dokladech zmizelé historie. Tentokrát podobně jako loni zamíří do oblasti Tel Azeky, kde ve starověku stála významná judská hraniční pevnost.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 8. července 2014


UK byla nejúspěšnější vysokou školou Českých akademických her

V Českých akademických hrách se Univerzitě Karlově dařilo. Na největší tuzemské vysokoškolské sportovní události roku obsadila díky skvělým výsledkům studentů UK první pozici v celkovém hodnocení vysokých škol. Na hrách za UK triumfovala především současná reprezentační plavecká hvězda a studentka FTVS UK Simona Baumrtová.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 1. července 2014




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.